Nogomet

PSV u potrazi za prvom pobjedom dočekuje Lens

Petar Jenjić • srijeda, 08.11.2023.
PSV u potrazi za prvom pobjedom dočekuje Lens
Foto: EPA

Večeras je pred nama i utakmica četvrtog kola skupine B Lige prvaka. PSV će u Eindhovenu biti domaćin Lensu, a svoju prvu pobjedu tražit će s početkom u 21 sat...

Puno toga po pitanju poretka saznat ćemo nakon večerašnjih susreta u Ligi prvaka, a jedan od tih je svakako i dvoboj PSV i Lensa u Eindhovenu, u sklopu četvrtog kola skupine B.

Igraj na PSV - Lens na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ovom trenutku Arsenal je na šest bodova, jedan manje ima francuska momčad, dok su Sevilla i PSV na dva osvojena boda. Večeras je domaćinu odlična prilika ugrabiti prvu pobjedu, ali svjesni su da im neće biti lako po tom pitanju.

Prvi i jedini međusobni dvoboj Lens i PSV odigrali su prije dva tjedna na Stade Bollaert-Delelis, a završio je 1:1. Nizozemci su poveli u 54. minuti preko Johana Bakayoka, dok je bod domaćinu donio Eyle Wahi 11 minuta kasnije.

Nakon toga francuska je momčad odigrala dvije utakmice u Ligue 1, prvo je na domaćem terenu s visokih 4:0 svladala Nantes, da bi nakon toga odigrala bez pogodaka na gostovanju kod Lorienta. Na prvenstvenoj ljestvici trenutno je "tek" na desetom mjestu s 13 osvojenih bodova iz 11 utakmica. Mjesta koja vode u Ligu prvaka već sada bježe deset bodova.

S druge strane, PSV je u potpuno drugačijoj situaciji. Poslije spomenutog remija, u velikom nizozemskom derbiju nadigrali su Ajax s 5:2, a nakon toga slavili u gostima kod Heraclesa s čak 6:0. Nakon 11 kola u Eredivisie vodeći je s maksimalna 33 boda i gol razlikom 41:5. Ima uvjerljivo najbolji napad lige i uz AZ Alkmaar najbolju obranu.

Ipak, ne računajući kvalifikacije, nizozemska momčad je čak 17 utakmica u Ligi prvaka bez pobjedeu, a posljednju je ostvarila sada već daleke 2015. godine pod vodstvom Philippa Cocua. Svakom nizu dođe kraj, a u klubu vjeruje da će se to dogoditi večeras.

Ponešto problema ima PSV uoči utakmice za koju neće moći računati na sljedeće igrače: Noa Lang, Mauro Junior, Armando Obispo i Armel Bella-Kotchap, dok je Ismael Saibari pod znakom pitanja. Kod Lensa nema novih ozljeda, a već od ranije su ozlijeđeni Jimmy Cabot i Wuilker Farinez.

Što su rekli

Peter Bosz, trener PSV-a: "Sve počinje od toga da morate biti hrabri za igranje nogometa. Mi smo to radili i na gostovanju. Ako se od nas nešto zahtjeva fizički, moramo tome dorasti, morat ćemo biti u svom apsolutno najboljem stanju za pobjedu u susretu, ali znate da je to slučaj uvijek u Ligi prvaka."

Frank Haise, trener Lensa: "Prošlo je pola grupne faze, a mi smo na pet bodova što je jako dobro. Ambiciozni smo, ali ostatak natjecanja komentirat ćemo jednom kada se kvalificiramo. PSV je dobra momčad, sposobna svakog protivnika staviti u tešku poziciju u raznim fazama utakmice. Predviđamo još jednu intenzivnu utakmicu."

Mjesto, vrijeme, suci

Philips stadion, Eindhoven, 21:00

Sudac: Daniel Siebert (Njemačka)

Nedostaju

PSV: Obispo, Bella-Kotchap, Junior, Lang (ozljede), Saibari pod upitnikom

Lens: Cabot, Farinez (ozljede)

Zadnji susret

Prije dva tjedna Lens je bio domaćin, a dvoboj je završio podjelom bodova 1:1.

Prognoza

Sa samo dva osvojena boda u tri utakmice, PSV-u nasušno treba pobjeda, a vjerujemo da će je večeras i ostvariti.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Arsenal2:0Sevilla
PSV Eindhoven1:0Lens
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!