Nogomet

Sjajna utakmica u Kopenhagenu, domaćin svladao Manchester United, Bayern očekivano slavio

Branimir Korać • srijeda, 08.11.2023.
Sjajna utakmica u Kopenhagenu, domaćin svladao Manchester United, Bayern očekivano slavio
Foto: EPA

U skupini A Lige prvaka Bayern je potvrdio prolaz u osminu finala. Slavio je protiv Bayerna, a na dno ljestvice pao je Manchester United trećim porazom...

Bayern - Galatasaray 2:1

Bavarci su napravili očekivano, slavili su protiv Galatasaraya i potvrdili su prvo mjesto u skupini.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protiv Turaka nije bilo lako, puno toga su promašili, ali na kraju su ipak upisali pobjedu 2:1.

Bayern je napadao i tražio pogodak, ali nikako nije mogao načeti mrežu gostiju. Blizu tome bio je na početku drugog dijela kada je Harry Kane bio pred golom gostiju i pogodio vratnicu.

U 62. minuti Galatasaray je došao do pogotka, Icardi je primio dugačku loptu, proslijedio ju je u sredionu gdje u konačnici dolazi do Torreire, ali pogodak nije priznat zbog zaleđa Icardija.

Napokon je Bayern probio led u 80. minuti kada je nakon ubačaja pred gol spretno reagirao Kane i poslao loptu u mrežu. Prvotno je dosuđeno zaleđe, uslijedio je pregled snimke i utvrđeno je kako je sve bilo regularno i Bayern je poveo.

U 87. minuti Bavarci dolaze i do drugog pogotka, dobra tranzicija domaćina, Tel je proigrao Kanea koji lakoćom zabija iz blizine.

Galatasaray je smanjio u 93. minuti kada je Oliveira poslao odličnu dugačku loptu, pobjegao je Cedric Bakambu i zabio za 2:1, ali tu je priči bio kraj.

Kopenhagen - Manchester United 4:3

Ludnica u Kopenhagenu. Manchester United poražen je 4:3 u utakmici koja je donijela preokret u završnici.

Već u trećoj minuti Manchester United je poveo. McTominay je dobio loptu u kaznenom prostoru i dao loptu kroz peterac gdje na drugoj vratnici Rasmus Hojlund pogađa praznu mrežu.

Hojlund je lakoćom zabio prvi, ali i drugi pogodak. Ovaj put na semaforu je bila 28. minuta, sijevnula je kontra, pucao je Garnacho, ali vratar brani i odbija samo do Hojlunda koji pogađa praznu mrežu.

U 42. minuti Manchester United ostao je s igračem manje. Marcus Rashford gradio je loptu i pritom nesretno stao na gležanj domaćeg igrača i zaradio je isključenje.

Iz slobodnog udarca nakon toga zatresla se Manchesterova greda, Bruno Fernandes ubačenu loptu prebacio je u gredu.

U 45. minuti Mohamed Elyounoussi smanjuje na 1:2. Loše je reagirala Manchesterova obrana i na prvu ubačenu loptu i na povratnu te je Elyounoussi imao lagan posao.

Čak 13 minuta bilo je sudačke nadoknade prvog dijela, a u sedmoj je domaćin zaradio kazneni udarac nakon igranja rukom Harryja Maguirea. Diogo Goncalves je preuzeo odgovornost i zabio za 2:2.

Manchester United ipak se vratio u vodstvo sredinom drugog poluvremena. Zbog igranja rukom u 16 metara domaćina dosuđen je kazneni udarac koji Bruno Fernandes pretvara u pogodak.

Kopenhagen se ponovno vratio u utakmicu u 83. minuti, Falk je ubacio, Lukas Lerager je utrčao na drugu vratnicu i pogodio za 3:3.

Domaćin je s igračem više nastavio tražiti potpuni preokret i do njega je došao. U 88. minuti ubačena lopta u 16 metara, odbila se do Roonyja Bardghjija koji zabija za 4:3.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, u 93. minuti Maguire je sjajno opalio sa 17 metara i pogodio gredu.

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern2:1Galatasaray
København4:3Manchester United
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!