Nogomet

Zrinjski na ključnom gostovanju traži pobjedu za ostanak u igri za prolaz

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.11.2023.
Zrinjski na ključnom gostovanju traži pobjedu za ostanak u igri za prolaz
Foto: EPA

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara traže pobjedu na gostovanju u Varšavi kod Legije. S ta tri boda Zrinjski bi ostao u utrci za jednim od prva dva mjesta...

Nakjon ždrijeba skupina Konferencijske lige, bilo je vrlo malo onih koji su Zrinjskom davali šanse za prolazak skupine. Trener Krunoslav Rendulić bio je u manjini i tvrdio kako će se Zrinjski boriti i da nije bez šanse.

Igraj na Legia - Zrinjski na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, nakon prvog kola i senzacionalnog preokreta protiv AZ Alkmaara, priča se promijenilo. Odjednom je samopouzdanje naraslo, najave su dobivale drugačiji ton i Zrinjski više nije bio takav autsajder.

Pokazao je kako nije zalutao u ovo društvo i u drugom kolu unatoč porazu od Aston Ville 1:0. U tom susretu do posljednjih trenutaka sudačke nadoknade Zrinjski je držao remi, imao i jednu fantastičnu priliku i ipak nesretno izgubio.

Nakon ta dva odlična nastupa, više nitko nije bio autsajder uoči prošlog kola i dvoboja protiv Legije u Mostaru, međutim Legia je ipak slavila u susretu u kojem je bolje iskoristila svoje prilike.

Sada Zrinjski ima priliku za uzvrat, osjetio je kako Poljaci dišu i osjetio je da može s njima igrati. Međutim ovo će biti drugačija utakmica, sada je Legia u statusu domaćina.

Ipak, prisjećaju se u Zrinjskom i dvoboja protiv Slovana u Bratislavi u kvalifikacijama gdje su opasno prijetili do samog kraja i da je susret još samo malo potrajao, tko zna, možda bi i došli do preokreta.

Što su rekli

Kosta Runjaić, trener Legije: "Kada pobjeđujete, onda vam je puno lakše i igrati i trenirati. Povezali smo dvije pobjede i napunili se samopouzdanjem. Ovo nam je jako važna utakmica jer želimo nastaviti pobjeđivati. Pozitivni smo pred ovu utakmicu iako znamo da je naš protivnik vrlo neugodan i kvalitetan. Pokazao je to i u Birminghamu."

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "Ova utakmica je prijelomna za eventualno proći dalje. Ako to riješimo u svoju korist, onda imamo izgleda za prezimiti u Europi. Sigurno je da će pokušati iskoristiti pozitivnu energiju s tribina, a na nama je da odgovorimo na adekvatan način. Plan je dobro odigrati i pokušati ostvariti pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Varšava, Wojska Polskiego, 18:45

Sudac: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Španjolska)

Nedostaju

Legia: Mustafaev (ozljeda)

Zrinjski: Barišić, Tičinović (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom kolu u Mostaru Legia je slavila s 2:1. Poveo je Urinjski preko Bilbije, ali gosti su ipak slavili preokretom.

Prognoza

Legia je favorit na svom travnjaku, ali ako Zrinjski odigra kao u Birminghamu ili poput drugog dijela protiv AZ Alkmaara, imat će dobre šanse za iznenađenje.

FOTO: EPA/Fehim Demir

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!