Nogomet

Preokret Villarreala i Ljubičićevog LASK-a, Liverpool izgubio u Francuskoj

Petar Jenjić • četvrtak, 09.11.2023.
Preokret Villarreala i Ljubičićevog LASK-a, Liverpool izgubio u Francuskoj
Foto: EPA

Toulouse otvara vrata prolaska dalje pobjedom protiv Liverpoola, LASK je stigao do prve pobjede, dok je Rennes s desetoricom svladao Panathinaikos. Villarreal je preokretom slavio kod Maccabi Haife...

Skupina E

Toulouse - Liverpool 3:2

Toulouse je barem malo zakomplicirao skupinu E nakon što je na domaćem terenu svladao Liverpool. Nakon 90 minuta igre slavio je s 3:1.

Igraj na engleski Premiership na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aron Donnum iskoristio je slabu reakciju Konstantinosa Tsimikasa, ukrao loptu, a zatim i poentirao uz malo sreće za vodstvo francuske ekipe.

Redsima nisu pomogle ni tri izmjene na poluvremenu, a Toulouse je za 2:0 zabio u 58. minuti. Strijelac je bio Thijs Dallinga. Kada se činilo da se gosti vraćaju nakon autogola Cristiana Casseresa u 74., samo dvije minute kasnije domaćin je zabio treći.

Frank Magri postigao je svoj prvi gol na susretu. U 88. minuti Diogo Jota donio je nadu Redsima svojim pogotkom. Činilo se da su Redsi izjednačili duboko u sudačkoj nadoknadi, ali pogodak Jarella Quansaha poništen je zbog igranja rukom.

LASK - Royale Union SG 3:0

Prve bodove, a ujedno i prvu pobjedu, upisao je LASK ove sezone u Europskoj ligi. Na domaćem terenu nije imao prevelikih problema protiv Royale Union SG-a kojeg je svladao s 3:1.

Austrijanci su poveli u 24. minuti kada je kazneni udarac realizirao Sascha Horvath. Novi gol poništen je u 38. minuti zbog zaleđa, ali nije i u četvrtoj minuti nadoknade kada je za 2:0 zabio Maksim Talovierov.

Marin Ljubičić ušao je u igru za domaće u 75. minuti, a dvije minute kasnije njegova ekipa stigla je do trećeg gola. Zabio ga je Robert Žulj.

Liverpool je na vrhu skupine s devet bodova, Toulouse je na dva manje, Royale je na četiri, a LASK na tri boda.

Skupina F

Rennes - Panathinaikos 3:1

Do nove pobjede stigao je Rennes koji je s 3:1 bio bolji od Panathinaikosa na domaćem terenu, iako je veći dio susreta igrao s desetoricom.

Francuska momčad došla je do vodstva u devetoj minuti, a poentirao je Fabian Rieder. Švicarskom nogometašu to je bio prvi gol za klub od dolaska ovog ljeta.

U 33. minuti Jeanuel Belocian skrivio je penal i zaradio crveni karton, a Fotis Ioannidis zabio za 1:1. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Domaćin je s igračem manje od 65. do 70. minute postigao dva pogotka. Prvo je poentirao Ibrahim Salah, a zatim i Ludovic Bias iz kaznenog udarca.

Tin Jedvaj odigrao je cijeli susret za goste.

Maccabi Haifa - Vilarreal 1:2

Villarreal je stigao do pobjede nakon preokreta rezultatom 2:1 protiv Maccabi Haife, iako je veći dio susreta bio u zaostatku.

Abdoulaye Seck doveo je izraelsku momčad u vodstvo nakon asistencije Liora Refaelova. Za goste je u 35. minuti penal propustio realizirati Manu Trigueros, ali ipak u završnici Španjolci dolaze do preokreta.

Prvo je u 83. minuti zabio Alex Baena, a četiri minute kasnije i Alexander Sorloth.

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Toulouse3:2Liverpool
LASK 3:0Royale Union Saint-Gilloise
1Liverpool 617:7+1012
2Toulouse 68:9-111
3Royale Union Saint-Gilloise 65:8-38
4LASK  66:12-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!