Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti dočekuju Ribolu u najtežem prvenstvenom ispitu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 10.11.2023.
Odbojkaši Mladosti dočekuju Ribolu u najtežem prvenstvenom ispitu
Foto: Pixsell

U Domu odbojke Bojan Stranić na Savi ovog vikenda, u subotu 11. studenoga u 17.00 sati, igra se derbi svih derbija, utakmica Mladosti i Ribola Kaštela, dobro poznatih rivala čiji susreti uvijek plijene posebnu pažnju.

Na ovoj utakmici u cijeli taj spektakl uključit će se i Hrvatski odbojkaški savez novim konceptom medijske promocije Superlige, na moderan način, gdje bi i gledatelji trebali doći na svoje. Ratko Peris, iskusni trener mladostaša, po običaju je vrlo miran pred derbi, a o novom praćenju Superlige tek na početku kaže:

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ja sam uvijek za takve stvari, za promociju naše odbojke na bilo koji način koji će nam donijeti koristi. Drago mi je da se HOS aktivno uključio u to, prema najavama trebalo bi to biti do sada nešto neviđeno na našim terenima i svakako podržavam tu inicijativu."

Ali, ono što je njemu i njegovim igračima ipak važnije od svega je sam susret, način kako savladati starog rivala.

"Ribola je mlada momčad, dobro posložena, i sigurno su jedni od pretendenata za ovogodišnji naslov prvaka. S povratnikom Močićem, te Jurićem, dobili su puno, trenutno su prvi bez poraza, sa šest pobjeda, no isto tako, još nisu odigrali jaki međunarodni susret. Mi smo trećeplasirani trenutno, također smo bez poraza, sa 12 bodova kao i oni i Osječani, no mi smo za razliku od njih imali neke jake susrete iza sebe u kvalifikacijama za CEV Ligu prvaka gdje smo vidjeli svoju pravu formu. Očekujem stoga pravu borbu, lijepu i zanimljivu utakmicu i, kao i u svakom susretu koji igramo, pobjedu, pogotovo u našoj dvorani."

Mladost je ove sezone osjetno pomlađena kao momčad, pa iako u svojim redovima ima i nekih reprezentativaca, oni su također iznimno mladi, poput Cvancigera i Jakopeca, i bez dovoljno iskustva.

"Točno, imamo puno mladih igrača, no to je naše ovogodišnje opredjeljenje. Dajemo povjerenje našim mladim igračima već godinu i pol, i sjajno je vidjeti kako oni sve više napreduju i vraćaju uloženi trud u njih. Kod nas su i stranci mladi, dva Slovaka su također bez inozemnog iskustva, no s puno potencijala koji želimo kod njih razvijati. Pogotovo se s organizatorom igre Gočom treba, zbog specifičnosti pozicije, puno raditi na tehničko-taktičkom planu. No to je, kažem, naše opredjeljenje, između ostaloga i zbog budžeta koji imamo."

I još malo o derbiju...

"Siguran sam da će biti dobra utakmica, no konačnog je pobjednika teško prognozirati, Naravno da to želimo biti mi, uostalom, Mladost u svakom susretu, bilo tko je s druge strane mreže, ide na pobjedu, tako da vjerujem da ćemo i nakon ove subote ostati nasporaženi na tablici Superlige, što bi nam bila sjajna uvertira za ponovno stresni tjedan, jer već u utorak i četvrtak nastupamo u Srednjeeuropaskoj MEVZA ligi."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!