Košarka

Double-double vrlo dobrog Šarića u porazu Warriorsa, Zubac lošijeg učinka

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.11.2023.
Double-double vrlo dobrog Šarića u porazu Warriorsa, Zubac lošijeg učinka
Foto: EPA

Noćas su dvojica Hrvata bila u akciji, Ivica Zubac i Dario Šarić, uspješniji je bio Šarić koji je odigrao dobvru utakmicu protiv Timberwolvesa...

Golden State Warriorsi i Los Angeles Clippersi nisu u nedjelju bili uspješni. Poraz su upisali i jedni i drugi na svom parketu u susretima u koje su ušli kao favoriti.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Warriorsi su ugostili Minnesotu i upisali poraz 116:110 u susretu u kojem su Warriorsi imali dosta problema i premalo raspoloženih igrača. Uz uvijek dobrog Stephena Curryja, od startera je još samo Klay Thompson bio dvoznamenkast, ali uz loš šut iz igre 5/16.

Ključna je bila treća dionica u kojoj su Timberwolvesi pobjegli na gotovo 20 poena razlike i Warriorsi se više nisu uspjeli vratiti iako su nakon trice Brandina Podziemskog 27 sekundi prije kraja smanjili na minus četiri. Moody nakon toga nije ubacio tricu pa Podziemski dvicu nakon skoka u napadu i Wolvesi su otišli do pobjede.

Anthony Edwards predvodio je Wolvese s 33 poena i sedam asistencija, Karl-Anthony Towns upisao je 21 poen i 14 skokova, a Rudy Gobert deset poena, deset skokova i pet blokada.

Kod Warriorsa Steph Curry je završio s 38 poena (5/13 trica) i pet skokova, Thompson je dodao 16 poena i pet skokova, a vrlo dobru utakmicu odigrao je Dario Šarić koji je za 27 minuta ubacio 11 poena (4/6 za dva, 1/4 za tri) i uhvatio deset skokova.

Clippersi ne znaju za pobjedu otkako im je stigao James Harden. Novi poraz upisan je protiv Memphis Grizzliesa kojima je ovo tek druga pobjeda ove sezone.

Minutu i pol prije kraja Harden je ubacio tricu za poravnanje na 98:98, ali do kraja su Clippersi ostali bez ijednog ubačaja iz igre te su upisali poraz.

Kod pobjednika Desmond Bane je upisao 27 poena i šest asistencija, Marcus Smart dodao je 17 poena i sedam asistencija, a Bismack Biyombo 13 poena uz 12 skokova.

Kod Clippersa Paul George imao je 26 poena, sedam skokova i sedam asistencija, Norman Powell dodao je 20 poena, a Ivica Zubac za 23 minute ubacio je šest poena )2/4 za dva, 2/2 slobodna) uz šest skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 110:116
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 101:105

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!