Nogomet

Dalić o igračima: 'Vlašić je podigao formu, pratimo i Pašalića, Gvardiol ide na lijevog beka'

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.11.2023.
Dalić o igračima: 'Vlašić je podigao formu, pratimo i Pašalića, Gvardiol ide na lijevog beka'
Foto: FaH

Izbornik Dalić secirao je i stanje pojedinih igrača. Otvorio je i neke kartte pa će tako Gvardiol dobiti prednost na lijevom boku, a Budimir ide u vrh napada...

Zlatko Dalić aktivirao je još jedan pretpoziv pa da okupljanje reprezentacije dolazi i Nikola Vlašić koji se polako diže, ali još uvijek nije u svom najboljem izdanju.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Naša procjena je da je Vlašić u zadnje dvije utakmice podignuo formu i zato smo ga zvali."

Iz Rijeke je pozvan Marko Pjaca, a Dalić ističe i kako je Marco Pašalić na radaru.

"Obojica su nam u fokusu. Nama se pojavio problem lijeve strane gdje smo ostali bez četiri igrača, Pjaca se diže u formi, nije još u stanju od prije, ali na dobrom je putu. Taj poziv može ga još dići, on može pomoći. Pašalić igra dobro, ako ovako nastavi mogao bi nam se pridružiti, pratimo ga."

U reprezentaciju se vratio Ante Budimir i to posve zasluženo.

"Budimir je s nama jer je u pravoj formi, najviše zabija od naših napadača. Kroz ove kvalifikacije smo htjeli pronaći mladog napadača, da se netko nametne, Budimir nikada niti nije otpisan. Formom je zaslužio poziv, treba nam taj tip napadača jer opet ćemo biti ofenzivni, s puno centaršuteva i zato ima prednost. Gvardiol cijelo vrijeme u klubu igra lijevog beka, nosi energiju i dodatnu kvalitetu prema naprijed i kod nas će igrati tu jer nismo dobili dovoljno od Barišića i Sose prema naprijed."

Na udaru kritika u klubu bio je Josip Šutalo.

"Njemu se dogodilo da je cijela momčad bila loša pa su se okomili na njega i Sosu. Doveli su 15 igrača pa njega proglasili krivim, ali zadnje tri utakmice bio je jako dobar. Nećemo ga tako tretirati, svaka njegova utakmica u reprezentaciji je bila na dobrom nivou, ima našu podršku, Ćorluka je razgovarao s njim i mi smo uz njega."

Dominik Livaković je neupitna jedinica.

"Siguran je, on je naš prvi vratar i Dominik će biti na golu osim ako se ne ozlijedi. I njemu puna podrška, puno puta nas je spasio pa i u Osijeku je spašavao u nekoliko navrata, on ostaje prvi golman."

Prati Dalić i igre Marcela Brozovića u Saudijskoj Arabiji.

"Nama je Broz motor i glavni igrač u sredini terena. Gledao sam ga prekjučer, igra dobro, na visokom nivou, bio je dobar i kvaliteta i očekujem ga takvog. Očekujem ga motiviranog, on je moja velika uzdanica i snaga, mislim da će biti opet motor ekipe."

Prvi put u reprezentaciji je Martin Baturina.

"Mi smo Baturinu pratili mjesec dana, ono što ima to je okomitost i jedan na jedan, radi razliku na terenu, a toga nemamo. Nije tu samo zbog broja, Dinamo ne igra najbolje, ali on uvijek napravi nešto i može nam pomoći, bit će tu ravnopravan kao svi drugi."

FOTO: HINA/Tomislav PAVLEK

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!