Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti protiv dva jaka protivnika na turniru MEVZA lige

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.11.2023.
Odbojkaši Mladosti protiv dva jaka protivnika na turniru MEVZA lige
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti od utorka do četvrtka u Domu odbojke igraju na prvom turniru MEVZA lige...

Prvoplasirana momčad hrvatske Superlige, sa sedam pobjeda bez poraza, inače i aktualni prvaci Hrvatske, odbojkaši Mladosti, nakon subotnjeg derbija u Domu odbojke protiv Ribola Kaštela, u kojem su slavili s 3:1, od utorka se prebacuju na novo natjecanje, MEVZA kup.

Igraj na utakmice MEVZA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U okviru Srednjeeuropske MEVZA lige od utorka 14. studenoga do četvrtka, u Domu odbojke igra se prvi turnir. Mladostaši u utorak (18.30) igraju protiv austrijske Zadruge AICH/DOB, a u četvrtak im je suparnik mariborski Merkur, koji će pak dan ranije, u srijedu, odmjeriti snage s Austrijancima.

Trener Zagrepčana Ratko Peris, potpuno svjestan napornog ritma u koji su njegovi puleni ušli od početka sezone, o tom turniru kaže:

"Veselimo se novim europskim izazovima, ovoga puta na regionalnom planu. Igranje u MEVZA ligi puno nam znači u smislu stjecanja iskustva naše mlade momčadi. Budimo iskreni, to nije ipak nivo utakmica kakve smo imali nedavno u kvalifikacijama za ulazak u jednu od skupina CEV Lige prvaka, kada smo igrali na turniru u Španjolskoj, ali su isto tako vrlo zahtjevne i kvalitetne. Mogao bih ih možda usporediti s našim domaćim superligaškim derbijima s osječkom Mursom, ili kaštelanskom Ribolom, iako su to ipak jače momčadi. Bit će to dva sjajna dvoboja u kojima očekujem da moja momčad bude ponovno na visokom nivou", kaže Peris i dodaje:

"Drago mi je da rastemo iz susreta u susret, već je derbi protiv Ribole bio bolji no s Mursom. Ovo su i prilike da i ostatak momčadi dobije priliku istaknuti se, jer ju ovom iznimno zgusnutom rasporedu treba paziti na odmor igrača kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda. Nama trebaju svi igrači iz rostera da izguramo sezonu, jer igramo na četiri fronta, domaćoj Superligi i Kupu, te CEV Kupu i MEVZA ligi. I u svakom od tih natjecanja idemo bez kalkulacija pokušati napraviti što više", rekao je pred prvi turnir Srednjeeuropske MEVZA lige u Domu odbojke trener mladostaša Ratko Peris, priželjkujući ponovno dobro popunjene tribine zagrebačkog Doma odbojke Bojan Stranić.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!