Rukomet

Zagrebaši bez Šoštarića dočekuju Kielce: 'Odlična ekipa, sjajni pojedinci, velik trener'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 14.11.2023.
Zagrebaši bez Šoštarića dočekuju Kielce: 'Odlična ekipa, sjajni pojedinci, velik trener'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u četvrtak od 18:45 sati igraju utakmicu sedmog kola Lige prvaka. U goste stiže Kielce, a momčad će s klupe voditi Andrija Nikolić umjesto Nenada Šoštarića...

Nakon nekoliko tjedana pauze rukometna Liga prvaka vraća se u dvorane širom Europe. Jedan od gradova domaćina sedmog kola Lige prvaka bit će Zagreb i to u četvrtak 16. studenoga kada će rukometaši istoimenog kluba ugostiti poljsku Industriju Kielce.

Igraj na Zagreb - Kielce na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Priliku najaviti ovu utakmicu na prigodnoj su konferenciji za medije imali sportski direktor Damir Bičanić, trener Andrija Nikolić i rukometaš Miloš Kos.

"Dopustite mi da s vama na početku podijelim zadnje informacije vezane za odsustvo trenera Nenada Šoštarića. Naime, on ima problema s leđima i nakon jučerašnjeg pregleda kod specijalista donesena je odluka da će gospodin Šoštarić narednih deset dana provesti na terapijama. Svrha tih terapija jest vidjeti može li se ikako izbjeći operativni zahvat. Dok ne budemo i samo imali više informacija od doktora, na snazi je status quo po pitanju trenera Šoštarića kojemu svi mi u klubu želimo što brži oporavak. Dok se trener ne vrati, tu je Andrija Nikolić koji već ima iskustvo preuzimanja ekipe u ovakvim situacijama. On se, složit ćete se svi, dokazao i pokazao da zna u one tri utakmice koje je vodio u Ligi prvaka, u kojima smo jako dobro izgledali i u kojima smo uzeli bodove. Andriji želimo svu sreću, svi mu stojimo na raspolaganju i ne očekujemo ništa manje od dva boda od njega i ekipe", rekao je Bičanić.

"Dogodilo se što se dogodilo s trenerom Šoštarićem. Mi tu nemamo puno izbora, pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo. Reprezentativno okupljanje nam nije stiglo u najboljem trenutku, budući da smo bili u jako dobrom ritmu prije toga. U tom smo periodu odigrali jednu utakmicu između sebe i imali smo prvenstveno gostovanje u Sesvetama. Pokušali smo iskoristiti te dvije utakmice ne bismo li se vratili u jedan odličan ritam u kojemu smo prethodno bili", kazao je u uvodu trener Nikolić i potom se osvrnuo na sljedećeg protivnika.

"To je odlična ekipa, prepuna sjajnih pojedinaca, vođena od velikog trenera i njihovi rezultati zadnjih godina dovoljno govore o tome o kakvoj je momčadi riječ. Ono što njima ne ide u prilog jest činjenica da su igrali prošli tjedan u Saudijskoj Arabiji na Super Globe turniru i da se nisu imali previše vremena spremati za ovaj susret. Putovanje natrag u Kielce u ponedjeljak, pa u srijedu novo za Zagreb sigurno će im otežati situaciju i mi ćemo pokušati to iskoristiti. Ono što možemo obećati jest da ćemo učiniti sve da se dobro pripremimo, da odigramo kvalitetnu utakmicu i da budemo na razini većine partija koje smo pružili ove sezone. Svakako se nadamo bodovima."

Dvoboj je najavio i lijevi vanjski Miloš Kos.

"Ispred ekipe mogu reći da ćemo dati sve od sebe da odigramo na razini na kojoj smo igrali zadnje utakmice, da nam upravo partije koje smo pružili protiv PSG-a, Kolstada, Aalborga i Szegeda budu nit vodilja kojom ćemo se ravnati. Mišljenja sam da ako možemo biti na toj razini i ako smo u stanju ponoviti takva izdanja imamo se čemu nadati ne samo u četvrtak, nego i u uzvratu tjedan dana kasnije u Kielceu."

Utakmica se igra od 18:45 sati.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

AUTOR: RK Zagreb

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!