Rukomet

Sandro Obranović briljirao u pobjedi Kadettena, Cindriću poraz u Berlinu

Branimir Korać • srijeda, 15.11.2023.
Sandro Obranović briljirao u pobjedi Kadettena, Cindriću poraz u Berlinu
Foto: Pixsell

Osim Nexeovog dvoboja, odigrano je još 15 utakmice Europske lige rukometaša. Od Hrvata daleko najbolji bio je Sandro Obranović...

Rumunjska CSM Constanta upisala je uvjerljivu 29:18 pobjedu protiv poljskog Chobry Glogowa. Rumunji su od početka bili bolji protivnik i u konačnici su uvjerljivo slavili ne dopustivši nikakvo iznenađenje.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kod pobjednika istaknuli su se Dan Lucian Vasile sa 16 obrana te s po pet golova Mikalai Aljohin i Zoran Nikolić, a Valentino Ravnić sudjelovao je s tri gola. Kod gostiju po tri gola postigli su Jedrzej Zienijewicz i Wojciech Styrcz.

Drugi poljski predstavnik bio je uspješniji. Gornik Zabrze slavio je protiv Kriens Luzerna s 32:28. Susret je u potpunosti bio lišen neizvjesnosti domaćin je u prvom poluvremenu stvorio razliku i mirno odrađivao posao u nastavku.

Najbolji kod pobjednika bili su Piotr Wyszomirski s 12 obrana, Taras Minocki sa sedam golova i Jakub Szyszko sa šest golova. Kod Švicaraca Andy Schmid postigao je čak 14 golova, Jonas Schelker dodao je pet, a Željko Musa postigao je jedan pogodak.

U jednom od najjačih dvoboja kola Füchse je ugostio Dinamo iz Bukurešta i upisao pobjedu 33:30. Prvo poluvrijeme bilo je problematično za goste, Füchse ga je završio bijegom nba pet golova razlike, a u nastavku su gosti nastavili tonuti i upisali su poraz koji je uiblažen u završnici.

Kod Nijemaca Tim Freihöfer postigao je deset golova, a Mathias Gidsel šest. Marko Kopljar upisao je jednu blokadu. Kod gostiju šest golova postigao je Andrij Akimenko, pet Lazar Kukić, a četiri Luka Cindrić.

Švedski Kristianstad nije uspio iznenaditi Nantes. Francuzi su odnijeli pobjedu 31:27. Presudila je serija Nantesa 5:1 u završnici susreta, u 53. minuti Markus Olsson izjednačio je na 26:26 nakon čega je Nantes dovršio posao.

Ivan Pešić imao je dobru epizodu te je skupio pet obrana uz četiri primljena gola, a najefikasniji s pet golova bio je Julien Bost. Kod Kristianstada šest golova postigao je Emil Frend-Öfors.

Dramatičćno je bilo u Novom Sadu gdje je Vojvodina ugostila La Rioju i upisala poraz 25:24. Odličan meč otišao je na stranu Španjolaca koji su u zadnjih deset minuta ušli s vodstvom koje nisu ispuštali.

Kod La Rioje Aly Abdelmotaleb skupio je 12 obrana, a sedam golova postigao je Eduardo Cadarso. Eugen Josip Žaja nije postigao niti jedan pogodak. Kod domaćina Fran Lučin skupio je šest obrana, a po pet golova postigli su Aidi Mohamed Aziz i Baris Puhouski.

Jednostavan posao imao je Chambery u gostima kod Izviđača. Francuzi su visoko slavili, a ono što je najbitnije, nisu imali nikakvih problema u toj borbi za pobjedu.

Osam golova postigao je Benjamin Richert, a šest je dodao Queido Traore. Filip Ivić upisao je pet obrana. Kod domaćina Filip Odak postigao je sedam golova.

Tatabanya je upisala pobjedu protiv Sportinga iz Lisabona s 31:29, a dvoboj je bio izvjesniji nego što rezultat pokazuje. Gosti su u zavrpnici smanjili zaostatak, ali nisu zaprijetili povratkom.

Kod Mađara šest golova postigao je Gabor Ancsin, a Mateo Maraš postigao je jedan gol. Kod gostiju po pet golova imali su Francisco Costa, Jan Gurry i Mamadou Gassama.

Gorenje je odličnim drugim poluvremenom stiglo do pobjede protiv Cuence s 28:20. Odličan nastup i totalna dominacija u drugih 30 minuta doveli su do visoke pobjede.

Matevž Skok skupio je čak 17 obrana, Ibrahim Haseljić postigao je sedam golova, a Goti Maričić dodao je dva pogotka. Kod gostiju šest pogodaka postigao je Daniel Mendes.

Hannover Burgdorf slavio je protiv atenskog AEK-a iako je gubio na poluvremenu. No drugo poluvrijeme pripalo je gostima koji su ga dobili s 19:11 i glatko slavili.

Kod Hannovera Justus Fischer postigao je sedam golova, a Ilija Brozović dodao je tri. Kod AEK-a Stipe Mandalinić postigao je šest golova, Patrik Martinović četiri dok Luka Sokolić nije bio među strijelcima.

Sjajnu utakmicu odigrao je Sandro Obranović za Kaddeten u gostima kod Lovćena, njegova momčad slavila je 29:26, a Obranović je postigaop čak deset golova. Deset obrana imao je Kristian Pilipović.

Halil Jaganjac nije postigao pogodak u pobjedi Löwena kod Benfice u kojoj je briljirao s 14 golova Niclas Kirkelokke.

Europska liga, treće kolo:
CSM Constanta - Chobry Glogow 29:18
Gornik Zabrze - Kriens Luzern 32:28
Füchse Berlin - Dinamo Bukurešt 33:30
Savehof - Pfadi Winterthur 41:20
ABC Braga - Skjern 25:32
Kristianstad - Nantes 27:31
Vojvodina - La Rioja 24:25
Izviđač - Chambery 27:40
Alkaloid - Bjerringbro Silkeborg 32:21
Tatabanya - Sporting 31:29
Elverum - Flensburg 32:33
Gorenje - Cuenca 28:20
Hannover Burgdorf - AEK 31:25
Lovćen - Kadetten 26:29
Benfica - RN Löwen 35:36

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!