Nogomet

Jeličić: 'Brozović nije odigrao lošije zato što je preselio u Saudijsku Arabiju'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.11.2023.
Jeličić: 'Brozović nije odigrao lošije zato što je preselio u Saudijsku Arabiju'
Foto: Pixsell

Dosta polemike izazvao je transfer Marcela Brozovića u Saudijsku Arabiju, a nakon što nije briljirao u posljednjoj reprezentativnoj akciji, krenula su nagađanja kako je pad uslijedio zbog tog transfera. Dinko Jeličić ne slaže se s tim...

Dinko Jeličić jako dobro poznaje saudijsku ligu, u Goricu je stigao upravo iz nje. Jeličić smatra kako lošiji nastup Marcela Brozovića protiv Turske i Walesa nije zbog kvalitete tamošnje lige.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znam kako se igra i trenira u Saudijskoj Arabiji i nije zbog toga odigrao slabije. Naravno da nije ista dinamika u Serie A i saudijskoj ligi, ali to je svejedno ozbiljna liga s puno kvalitetnih igrača, vrlo je zahtjevna i čak su i manji klubovi sposobni svladati one najbolje. Tako da je lošiji nastup više došao kao plod lošije igre cijele momčadi i Brozović se u to uklopio", kaže Jeličić za Sportske novosti.

Jeličić dodaje kako se u Saudijskoj Arabiji vrlo ozbiljno radi i trenira te s te strane ne bi trebalo biti problema.

"Informacije koje imam pozitivne su o njegovom radu, a mogu vam potvrditi da se tamo radi vrlo ozbiljno unatoč visokim temperaturama. Ako tamo netko nije posvećen, neće dugo potrajati, no znam mentalitet svlačionice Al Nassra na čelu s Cristianom Ronaldom koji tjera igrače na još bolji rad", kaže Jeličić i dodaje:

"Brozović je ozbiljan i profesionalac, natjecatelj kao i Cristiano Ronaldo, siguran sam da su po tome slični."

Hrvatski reprezentativac ima jednu od glavnih uloga u Al Nassru.

"Tamo se sve vrti oko njega i on je glavni organizator igre. Ima više prostora i vremena nego u Italiji gdje je intenzitet veći i igra se s jednim ili dva dodira. Protiv Al Nassra 90 posto ekipa usredotočena je na obranu, a Brozović je taj koji vodi igru."

FOTO: Nick Potts/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!