Tenis

Alcaraz i Rubljov igraju za nastavak borbe za mjesto u polufinalu

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.11.2023.
Alcaraz i Rubljov igraju za nastavak borbe za mjesto u polufinalu
Foto: EPA

U drugom kolu crvene skupine ATP Finalsa u Torinu, sastaju se međusobno pobjednici iz prvog kola u večernjem terminu te u ranom terminu poraženi...

Još jedan spektakularan dan na ATP Finalsu je pred nama. U prvom meču dana sastaju se Carlos Alcaraz i Andrej Rubljov, a u drugom meču međusobno se sastaju Danil Medvjedev i Alexander Zverev.

Igraj na Alcaraz - Rubljov na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Medvjedev i Zverev bili su uspješni na startu i pobjeda u današnjem dvoboju pobjednika približava prolazu u polufinale. Ovisno o raspletu, moguće je da prođe dalje i uz poraz u posljednjem kolu.

S druge strane Alcaraz i Rubljov poraženi su na startu i novi poraz stavlja ih u jako tešku situaciju. Pobjeda pak ostavlja nadu da se može izboriti za prolaz u polufinale, posebno se to odnosi na Alcaraza koji je u porazu na startu osvojio set koji na kraju može biti i presudan.

Alcarazu je ovo debitantski nastup na ATP Finalsu, za završnicu se kvalificirao i prošle godine, ali zbog ozljede nije nastupio. Ove godine je također imao problema s ozljedom, no ovaj put se ipak oporavio na vrijeme.

U tom prvom nastupu protiv Zvereva uzeo je tijesno prvi set, a kasnije je u ravnopravnom dvoboju ipak poražen i to nakon velike borbe. Zverev je sjajno servirao i nije ostavio previše prostora Španjolcu.

Za razliku od Alcaraza, Rubljov nije imao previše šanse protiv Medvjedeva, upisao je dosta glatko poraz u dva seta. Medvjedev je tako poboljšao međusobni omjer upisavši osmu pobjedu u deset susreta.

Što su rekli

Carlos Alcaraz: "Ovo je jedini turnir na kojem vas poraz ne izbacuje iz utrke. Još uvijek imam šanse za prolazak u polufinale. Morat ću nastaviti još bolje trenirati i raditi kako bih popravio ono što nije bilo dobro u prvom kolu, a toga je puno."

Andrej Rubljov: "Imam osjećaj da kada smo god imali dužu razmjenu, da sam imao inicijativu i dobre šanse za poen. Ipak Danil je bolje koristio svoje prilike. Ako vas Alcaraz uništi brzinski da se niti ne snađete, Medvjedev vam to čini polako."

Mjesto, vrijeme

Torino, Pala Alpitour, 14:30

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici dosad su se susreli samo jednom i to na ekshibiciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Slavio je Rubljov s uvjerljivih 6:2, 6:1 na Alcarazovom povratku od ozljede.

Prognoza

Iako još nije u pravoj formi, Alcaraz je ovdje favorit i bliže pobjedi nego što je to slučaj s Rubljovom.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!