Automoto

Novootvorena lasvegaška dvorana stvara probleme utrci F1

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.11.2023.
Novootvorena lasvegaška dvorana stvara probleme utrci F1
Foto: EPA

The Sphere, dvorana koja je od otvaranja 29. rujna postala nova znamenitost pod noćnim nebom Las Vegasa, neće smjeti prikazivati tri boje tijekom F1 vikenda u tom američkom gradu.

Dvorana visine 111 metara vidljiva je sa staze na kojoj će se u nedjelju vozači Formule 1 boriti za Veliku nagradu Las Vegasa pa je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) zabranila prikazivanje crvene, žute i plave boje na vanjskom obodu impresivnog zdanja kuglastog oblika, kako vozačima ne bi promakli važni signali osoblja na stazi, jer će se svi treninzi i subotnja utrka održavati u noćnim terminima.

Vanjska površina The Spherea veća je od 54.000 kvadratnih metara, a prekrivena je potpuno programabilnim LED diodama koje čine ekran na kojem se može prikazivati 256 milijuna različitih nijansi boja, a vidljive su i iz svemira.

Utrka je na rasporedu u 22 sata po lokalnom vremenu, odnosno u 7 sati ujutro u nedjelju po srednjoeuropskom vremenu.

"Ili će biti jako 'cool' ili će stvarno iritirati", rekao je ovaj tjedan novinarima američki vozač Williamsa Logan Sargeant o prisutnosti Spherea.

"Iskreno, nisam siguran. Jako je svijetlo. Ako je nešto iznimno svijetlo, onda bi možda bilo malo previše. Ali ako je nešto malo suptilnije, mislim da bi to bilo u redu", zaključio je Sargeant.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!