Nogomet

Latvijci: 'U Rijeci stvari nisu dobro funkcionirale, možda smo previše respektirali protivnika'

Branimir Korać • petak, 17.11.2023.
Latvijci: 'U Rijeci stvari nisu dobro funkcionirale, možda smo previše respektirali protivnika'
Foto: Pixsell

Latvijci se pripremaju za dvoboj protiv Hrvatske. Ono što prvenstveno očekuju je puno bolkji nastup nego u porazu u Rijeci.

Latvija u subotu s početkom u 18 sati u Rigi dočekuje Hrvatsku te će pokušati iznenaditi. Izbornik Dainis Kazakevičs posebno je zadovoljan jer nema posebnih problema s izostancima.

Igraj na Latvija - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi igrači koji su pozvani u reprezentaciju normalno su trenirali. Svi su u konkurenciji za nastup u subotnjoj utakmici. Na početku ovih priprema odradili smo kratku regeneraciju, a zatim smo normalno trenirali i ostvarili sve ono što smo i zacrtali."

Kazakevičs od igrača traži da budu aktivniji nego u prvom susretu u Rijeci.

"Moramo igrati puno aktivnije i s više pritiska nego što je to bio slučaj u Rijeci. Važno je da budemo dobri u duelu i da možemo kreirati kontranapade. Moramo igrati agresivniji nogomet i s više pokretljivosti."

Kazakevičs neće previše eksperimentirati u ovom susretu.

"Izabrat ćemo onu najbolju i najoptimalniju postavu u ovom trenutku. Protiv Poljske u prijateljskom dvoboju ćemo mijenjati i dati priliku onima koji su manje igrali u ovom ciklusu."

Alivis Jaunzems vrlo cijeni Hrvatsku i očekuje tešku utakmicu.

"Naravno, Hrvatska je kvalitetna reprezentacija s dobrim igračima. U Hrvatskoj stvari nisu funkcionirale kako smo se nadali, od početka susreta nismo nametnuli nap stil igre i brzo smo primili pogodak. Možda smo previše respektirali našeg protivnika. Nadam se da ćemo biti bolji u subotu."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!