Nogomet

Dalić: 'Moramo biti strpljivi, bit će ovo teže nego u Rijeci gdje smo rano zabili'

Branimir Korać • petak, 17.11.2023.
Dalić: 'Moramo biti strpljivi, bit će ovo teže nego u Rijeci gdje smo rano zabili'
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić imao je dosta posla proteklih dana, dosta igrača mu je otpalo i bit će zanimljivo vidjeti kako će posložiti reprezentaciju za ovaj dvoboj.

Za Hrvatsku je vrlo važan dvoboj i onaj u Armeniji gdje gostuje Wales. Hrvatska treba pomoć Armenaca.

Igraj na Latvija - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ne razmišljam o tome, fokus je isključivo na nama, da mi odradimo posao i uzmemo svih šest bodova. Oni igraju prije nas pa ćemo znati, ali fokus je isključivo na nama", kaže Zlatko Dalić koji za tek dvojicu iograča vidi potrebu za doziranjem minuta:

"Nama je sutra najvažnija utakmica. Moramo odraditi dobar posao i nema smisla govoriti o onome što će biti u Armeniji i u Zagrebu. Svjesni smo da nam Ivanušec i Kramarić nemaju puno minuta, probat ćemo ih ne potrošiti maksimalno, ali samo njih dvojicu jer nisu u punom ritmu."

Matea Kovačića trebao je zamijeniti Luka Sučić, ali njega je napada viroza.

"Nama je otpao Mateo, nakon dan dva smo shvatili i da nema ni Vlašića i Juranovića, Luka Sučić je igrao jako dobro u Salzburgu, ali u zadnjih dva dana nema ni njega."

Hrvatska je u Rijeci lako slavila, sada se očekuje ipak teža utakmica.

"Naš respekt prema protivniku, došli smo tu u goste, tu je i Armenija izgubila. Moramo biti strpljivi, bit će ovo teže nego u Rijeci gdje smo rano zabili. Morat ćemo se do zadnje sekunde boriti i tražiti pobjedu na bilo koji način."

Velika su očekivanja od Ante Budimira koji je u odličnoj formi.

"Sada je drugačije nego s Musom i Beljom koji nisu dobijali lopte, ne mogu reći da su igrali loše. Morat ćemo tražiti Budimira centaršutevima, u dobroj je formi, vratio se, nametnuo se, strpljiovo je radio i očekujemo da opravda poziv. Ali bez ekipe i pravih lopti neće ga biti."

"Cijela ekipa se mora prilagoditi, Stanišić je pokazao da ima jako dobru kvalitetu, cijela ekipa mora biti bliža golu, aktivnija, i igrati više 1 na 1, a ne da samo lopta ide unatrag. Moramo preuzimati odgovornost, drugačije ne možeš zabiti gol."

Latvija je posebno opasna na svom terenu.

"Dobri su, na domačem tereu imaju kompaktnost i dobru energiju, tu je i jako visok napadač, moramo biti oprezni i s dolascima iz drugog plana."

FOTO: Ansis Ventins/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!