Nogomet

Izrael igra za ostanak u utrci, a Rumunji mogu potvrditi nastup na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • subota, 18.11.2023.
Izrael igra za ostanak u utrci, a Rumunji mogu potvrditi nastup na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

U devetom kolu skupine I kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Izrael dočekuje Rumunjsku. Izraelci se još uvijek nadaju da mogu do Europskog prvenstva, Rumunji već danas mogu razriješiti sve dvojbe...

Vrlo važan i zanimljiv dvoboj u devetom kolu skupine I kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izrael u mađarskom Felcsutu igra protiv Rumunjske i treba pobjedu pod svaku cijenu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izrael ima jasnu računicu, mora upisati svih šest bodova do kraja kvalifikacija, svaka utakmica u kojoj ne upiše pobjedu, automatski znači kako ne može do drugog mjesta.

Ukoliko upiše pobjedu protiv Rumunjske, Izrael će joj se približiti na samo bod zaostatka. Dodatna zanimljivost te utrke leži u tome što Izrael u posljednjem kolu igra protiv Andore i tu ne bi smio imati problema, a Rumunjska ima puno teži okršaj sa Švicarskom.

Iz tog razloga je ova utakmica posebno bitna, Izrael pobjedom u Felcsutu može staviti Rumunjsku pod pritisak koja bi onda morala svladati Švicarsku, vjerojatno joj bod u tom susretu ne bi bio dovoljan.

No, Rumunjima bi i bod danas bio dovoljan, on bi ostavio Izrael na dovoljnoj udaljenosti, a ujedno bi i Švicarcima značio potvrdu prolaza, bez obzira na rezultat dvoboja protiv Kosova.

Ako ne dohvati drugu poziciju, Izrael će imati za čim žaliti. U proteklih tjedan dana odradio je dvije zaostale utakmice protiv Švicarske i Kosova te je uhvatio samo bod. Da je barem upisao pobjedu protiv Kosova, ovisio bi sam o sebi.

Što su rekli

Alon Hazan, izbornik Izraela: "Rumunjska nije reprezentacija koja se samo brani nego jako dobro i napada. Naporno smo radili, znamo da možemo i mi doći do pogodaka i pokušat ćemo nametnuti našu igru. Čeka nas sigurno teška utakmica, ali napravit ćemo sve da dođemo do cilja."

Edward Iordanescu, izbornik Rumunjske: "Veliki je ulog u ovom susretu, sve dobro što ste napravili, možete pokvariti u sekundi. Moramo biti vrlo koncentrirani i oprezni, Izrael ima jako dobru reprezentaciju koja nam sigurno može stvoriti dosta problema."

Mjesto, vrijeme, sudac

Felcsut, Pancho Arena, 20:45

Sudac: Letexier (Francuska)

Prošli međusobni dvoboj

Prvi susret ovih protivnika u ovim kvalifikacijama završio je remijem 1:1. Poveli su Rumunji golom Alibeca, a izjednačio je Gloukh.

Prognoza

Sve je otvoreno uoči ovog dvoboja i jako teško je prognozirati tko će do pobjede. Možda je u takvim uvjetima remi najrealniji.

FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

EP 2024., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Bjelorusija1:0Andora
Izrael1:2Rumunjska
Švicarska1:1Kosovo
1Rumunjska 1016:5+1122
2Švicarska 1022:11+1117
3Izrael 1011:11015
4Bjelorusija 109:14-512
5Kosovo 1010:10011
6Andora 103:20-172

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!