Nogomet

Njemačka i Turska u Berlinu testiraju trenutnu vrijednost i isprobavaju određene opcije

Mihaela Bradovski • subota, 18.11.2023.
Njemačka i Turska u Berlinu testiraju trenutnu vrijednost i isprobavaju određene opcije
Foto: EPA

U najzvučnijem današnjem prijateljskom dvoboju u Berlinu se sastaju Njemačka i Turska. Bit će to idealna prilika za oba izbornika da u ozbiljnom dvoboju isprobaju odeđene opcije...

Vrlo zanimljiv dvoboj na rasporedu je danas u Berlinu gdje će u prijateljskom susretu na suprotnim stranama biti Njemačka i Turska. Nijemci kao domaćini Europskog prvenstva ne igraju kvalifikacije već kroz prijateljske utakmice odrađuju uigravanje i drže natjecateljski ritam.

Igraj na Njemačka - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njemačka je, kao što je dobro poznato, promijenila izbornika pa na klupi već neko vrijeme nije Hansi Flick već ga je zamijenio Julian Nagelsmann.

Nagelsmann je krenuo pobjedom i remijem, u prvom prijateljskom dvoboju Nijemci su slavili protiv SAD-a s 3:1, a nakon toga u Philadelphiji su igrali protiv reprezentacije Meksika i remizirali su 2:2.

Bilo je dosta kritika prema njemačkoj reprezentaciji koja nije igrala dobro duže vrijeme, rezultati su bili mizerni i to je i dovelo do promjene na klupi. Nagelsmannov start nije loš, ali trebat će vremena da nametne svoje ideje.

Izbornika su već promijenili i Turci čiju je klupu napustio Nijemac Stefan Kuntz, a stigao je Talijan Vincenzo Montella. Montella je imao start iz snova, Turska je u Osijeku slavila protiv Hrvatske.

I dok Nijemcima ovi termini služe isključivo za prijateljske dvoboje, Montelli će dobro doći kao priprema za posljednje kolo kvalifikacija i gostovanje u Walesu.

Što su rekli

Julian Nagelsmann, izbornik Njemačke: "Jedva čekamo susret koji će sigurno biti odigran u sjajnoj atmosferi. Znamo da će biti jako glasno, bit će puno i naših i njihovih navijača, ali želimo i moramo se pripremati na takvo što uoči Europskog prvenstva."

Vincenzo Montella, izbornik Turske: "Veliki broj Turaka živi u Njemačkoj i već znamo da ćemo imati veliku podršku s tribina. Ne želimo ih razočarati, napravit ćemo sve što je u našoj moći da dođemo do dobrog rezultata iako je ovo prijateljska utakmica."

Mjesto, vrijeme, sudac

Berlin, Olimpijski stadion, 20:45

Sudac: Frankowski (Poljska)

Prošli dvoboj

Prije tri godine ove reprezentacije su također odigrale prijateljsku utakmicu, a završilo je 3:3. Kenan Karaman spasio je Tursku od poraza golom u 94. minuti.

Prognoza

Činjenica je da se Nijemci polako dižu nakon promjene izbornika, ali i Turci. Njemačka je kvalitetnija i ima veće šanse u ovom dvoboju.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!