Nogomet

Bosna i Hercegovina popravlja loš dojam u kvalifikacijama protiv sudionika Europskog prvenstva

Branimir Korać • nedjelja, 19.11.2023.
Bosna i Hercegovina popravlja loš dojam u kvalifikacijama protiv sudionika Europskog prvenstva
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina ima iza sebe jako loše kvalifikacije, očekivanja su bila velika, a rezultat vrlo loš...

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u vrlo teškoj situaciji, ne samo zbog rezultata koji su vrlo loši, nego i zbog cijelog stanja oko reprezentacije što logično utječe i na sve u reprezentaciji.

Igraj na BiH - Slovačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od početka kvalifikacija na klupi je već treći izbornik, nakon Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre, sada je na klupi Savo Milošević, ali očito je da nije problem samo u izbornicima.

Silni porazi dovode do velikog pritiska od strane navijača, loših igara, pada samopouzdanja i nezadovoljstva. I posljednji nastupi bili su jako loši, a rezultati sukladni tome. Portugal je u Zenici utrpao BiH čak pet golova već u prvom poluvremenu, a prije nekoliko dana Luksemburg ju je svladao s 4:1.

Ovaj dvoboj protiv Slovačke za Bosnu i Hercegovinu je nužno zlo, većina igrača bi zasigurno radije bila na nekom drugom mjestu, međutim moraju ovo odraditi i pokušati oprati obraz nakon blamaže u Luksemburgu.

Slovačka pak dolazi u posve drugačijem raspoloženju. Ona je već osigurala nastup na Europskom prvenstvu, a u ovom susretu samo će odrađivati posao, ali i pokušati ne izgubiti od ranjenog domaćina.

Slovaci su osvojili deset bodova više od Bosne i Hercegovine te već znaju kako će završiti na drugom mjestu, nemaju mogućnost napretka u poretku.

Što su rekli

Savo Milošević, izbornik BiH: "Mislim da ima pozitivnih stvari iz poraza od Luksemburga jer smo vidjeli neke stvari, ima nekih igrača, ne bih o imenima, ali okom se moglo vidjeti da nisu mogli biti spremni da idu preko svoje granice na terenu. Kada sam došao, rekao sam da tko želi igrati u baražu, mora dati maksimum i u ovom meču, pa i preko toga. Jasno je bilo na svih prethodnim mečevima koji momci su bili spremni to napraviti i to je najveći dobitak."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zenica, Bilino Polje, 20:45

Sudac: Weinberger (Austrija)

Prošli dvoboj

U prvom susretu ove dvije reprezentacije u ovim kvalifikacijama, Slovačka je slavila s 2:0. Strijelci su bili još u prvom poluvremenu Mak i Haraslin.

Prognoza

Pitanje je motivacije kod Slovaka, s druge strane Milošević radi filter tko može pomoći u dodatnim kvalifikacijama pa se očekuje borbenija BiH.

FOTO: EPA/GIAN EHRENZELLER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!