Nogomet

Ukrajinci i Talijani u izravnom dvoboju za odlazak na Europsko prvenstvo

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.11.2023.
Ukrajinci i Talijani u izravnom dvoboju za odlazak na Europsko prvenstvo
Foto: EPA

U ključnom dvoboju u borbi za plasman na Europsko prvenstvo Ukrajina dočekuje Italiju. Izravni je to dvoboj dvije reprezentacije koje se bore za drugo mjesto u skupini...

U skupini C kvalifikacija za Europsko prvenstvo Engleska je odradila dobro svoj dio posla i osigurala je i uoči posljednjeg kola prvo mjesto stoga će danas protiv Sjeverne Makedonije igrati susret koji će samo odlučivati hoće li završiti u prvom ili drugom potu u ždrijebu.

Igraj na Ukrajina - Italija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno važnija i zanimljivija je druga utakmica u skupini u kojoj se sastaju Ukrajina i Italija. Ukrajinci i Talijani igraju susret na sve ili ništa, izravno odlučuju o drugom mjestu.

Trenutno imaju isti broj bodova, njih 13, a s obzirom na to da je Italija slavila u prvom susretu između ova dva protivnika, dovoljan joj je i bod iz ovog susreta da završi ispred Ukrajine.

Ukrajincima igra samo pobjeda u ovom susretu, svaki drugi ishod stavlja ih na treću poziciju što znači da neće izravno na Europsko prvenstvo. No i jedni i drugi imaju pričuvnu opciju, ako ne prođu dalje izravno, idu u dodatne kvalifikacije na osnovu plasmana u Ligi nacija.

I Ukrajina i Italija dosad su upisale po četiri pobjede, remi i dva poraza. Talijani su branitelji naslova europskih prvaka i ovdje imaju imperativ prolaza, posebno nakon što nisu uspjeli izboriti prolaz na Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje su zapeli u dodatnim kvalifikacijama protiv Sjeverne Makedonije.

Ukrajina je nakon poraza od Italije imala dva susreta u kojima je morala do pobjede, osjetio se pritisak, ali je svladala i Sjevernu Makedoniju i Maltu s po dva gola razlike.

Što su rekli

Sergej Rebrov, izbornik Ukrajine: "Ovo je drugačija utakmica od one prve, igrači su dobili sve informacije o protivniku i očekujemo prepun stadion naših navijača. Proučili smo i različite taktičke opcije, Italija je reprezentacija koja može igrati i obrambeno i napadački, igra s visokim intenzitetom i trebat će nam naš najbolji nastup."

Luciano Spalletti, izbornik Italije: "Ljestvica pokazuje da Ukrajina ima isti broj bodova kao i Italija stoga u ovom susretu nema favorita. Očekujem napadačku Ukrajinu, izbornik Rebrov ima takav pristup igri. Morat ćemo biti fokusirani, Ukrajina je jako opasna u kontranapadu, protiv Sjeverne Makedonije tu smo imali problema i ne smijemo to ponoviti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Leverkusen, BayArena, 20:45

Sudac: Manzano (Španjolska)

Prošli dvoboj

U rujnu na San Siru Italija je slavila s 2:1, dvostruki strijelac bio je Frattesi, a Jarmolenko je u 41. minuti samo smanjio na 2:1.

Prognoza

Može li Ukrajina svladati Italiju? Naravno da može, ali ipak su znatno veće šanse da će susret završiti tako što Italija neće biti poražena.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

EP 2024., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Ukrajina0:0Italija
Sjeverna Makedonija1:1Engleska
1Engleska 822:4+1820
2Italija 816:9+714
3Ukrajina 811:8+314
4Sjeverna Makedonija 810:20-108
5Malta 82:20-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!