Nogomet

Italija će ipak braniti naslov, Češka u izravnom dvoboju svladala Moldaviju

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.11.2023.
Italija će ipak braniti naslov, Češka u izravnom dvoboju svladala Moldaviju
Foto: EPA

Italija je remizirala u gostima kod Ukrajine i tako izborila plasman na Europsko prvenstvo. Češka je svladala Moldaviju i ostavila je bez prvog velikog natjecanja...

Skupina E

Češka - Moldavija 3:0

Jednu pobjedu od povijesnog plasmana na veliko natjecanje bila je Moldavija, ali do njega nije došla. U izravnom dvoboju za odlazak na Euro, Češka je nastavila sjajan niz plasmana na europsku smotru pobjedom od 3:0.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Češka reprezentacija je povela nakon 14 minuta igre kada je poentirao David Doudera, a asistent je bio Tomaš Chory.

Moldavija je ostala s igračem manje u 55. minuti kada je u razmaku od osam minuta dva žuta kartona zaradio Vladislav Baboglo.

Novi gol domaćin je postigao u 72. minuti kada se u strijelce, nakon asistencije, upisao Chory.

Albanija - Farski Otoci 0:0

Albanija je već ranije osigurala plasman na Euro, a danas je remizirala bez golova s Farskim Otocima. Domaćin je skupinu zaključio s 15 bodova, koliko ima i Češka, Poljska je ostala na 11, Moldavija ima bod manje, a Farski Otoci su posljednji s dva boda.

Skupina C

Ukrajina - Italija 0:0

Ukrajina je u Leverkusenu bila domaćin Italiji, a trebala joj je pobjeda za plasman na Euro. Međutim, do nje nije došla pa će tako Talijani moći pokušati obraniti naslov. Obje reprezentacije završile su s 14 bodova, ali Azzuri su slavili u prvom međusobnom dvoboju.

Tijekom prvog poluvremena Italija je češće napadala i stvorila je više šansi, ali Ukrajina je vrlo dobro stajala u obrani. Domaćin je pokušavao igrati na kontre, ali u prvih 45 minuta ipak nije bilo promjene rezultata.

I u nastavak je Ukrajina ušla slično, ali kako je vrijeme odmicalo, bilo je jasno da će morati napasti. Izdvaja se udarac Mihajla Mudrika iz 65. minute kada je obranio Gianluigi Donnarumma.

Tražili su Ukrajinci gol do kraja susreta, ali do njega ipak nisu došli.

Sjeverna Makedonija - Engleska 1:1

Dvoboj bez rezultatskog imperativa u Skoplju završio je rezultatom 1:1. Engleska je osvojila skupinu s 20 bodova, dok su Makedonci došli do osmog boda.

Domaćin je do vodstva stigao u 40. minuti nakon dosuđenog kaznenog udarca. Sudac je nakon pregleda snimke donio Makedoncima najstrožu kaznu, Enisu Bardhiju obranio je Jordan Pickford, ali isti igrač pospremio je odbijanac u gol.

Englezi su mislili da su sve vratili na početak u 47. minuti kada je poentirao Jack Grealish, ali dosuđeno je zaleđe. Ipak, u 59. minuti za 1:1 zabio je Harry Kane, asistencija se piše Philu Fodenu.

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Albanija0:0Farski Otoci
Češka3:0Moldavija
1Albanija 812:4+815
2Češka 812:6+615
3Poljska 810:10011
4Moldavija 87:10-310
5Farski Otoci 82:13-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!