Vodeni sportovi

Panjić i Luka Šangulin pobjednici CRO Melges 24 kupa

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.11.2023.
Panjić i Luka Šangulin pobjednici CRO Melges 24 kupa

U Trogiru je održana iznimno uzbudljiva završnica CRO Melges 24 kupa u jedrenju, gdje se protekli vikend održalo i otvoreno prvenstvo Hrvatske. Na njemu je nastupilo 27 brodova iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Velike Britanije...

Najbrojnija ovogodišnja regata Melges kupa u Europi nakon SP-a u organizaciji jedriličarskog kluba Trogir bila je sjajna završnica treće sezone najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva dva dana regate jedrilo su po "epskim" uvjetima jake tramuntane i bure, more je bilo uzavrelo od silnih jedriličarskih dvoboja, dok je za nedjelju Eol odlučio da je neradna pa se zbog bonace nije jedrilo. U konačnici, odrađeno je pet jedrenja na kojima su slavile čak četiri različite posade, što najbolje govori o oštroj konkurenciji.

Ukupni pobjednik CRO Melges 24 kupa za 2023. godinu je posada Panjić s kormilarom Lukom Šangulinom koja je tijekom sedam ovosezonskih regata u seriji pokazala najkonstantnije jedrenje. Biograđanima je to drugi naslov, nakon što su slavili na premijernom izdanju kupa 2021. godine. U Corinthian diviziji je naslov ukupnog pobjednika pripao zadarskoj Tutta Forzi.

U otvorenom prvenstvu Hrvatske velika se borba vodila između talijanske posade Strambapapa i hrvatske posade Razjaren. Na kraju je Michele Paoletti slavio ispred Ante Ćesića za samo jedan bod.

Dodajmo da je u Corithian kategoriji u otvorenom prvenstvu slavila talijanska posada Forever G, dok je novi državni prvak opatijski Blue Label.

CRO Melges 24 kup rezultati (nakon sedam održanih regata): 1. Panjić 22, 2. Mataran 24 27, 3. Razjaren 33….

CRO Melges 24 kup rezultati (nakon sedam održanih regata) u Corinthian diviziji: 1. Tutta Forza 64, 2. Zen 87, 3. Blue Label 95.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske: 1. Strambapapa 6, 2. Razjaren (prvak Hrvatske) 7, 3. Arkanoe By Montura 12.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske (Corinthian): 1. Forever G 36, 2. Blue Label (prvak Hrvatske) 38, 3. Tutta Forza 41.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!