Košarka

Sjajni Šarić pomogao Warriorsima u pobjedi protiv Rocketsa

Branimir Korać • utorak, 21.11.2023.
Sjajni Šarić pomogao Warriorsima u pobjedi protiv Rocketsa
Foto: EPA

Dario Šarić i Ivica Zubac upisali su noćas pobjede protiv Houston Rocketsa i San Antonio Spursa. Posebno raspoložen bio je Šarić koji je odigrao odličnu utakmicu...

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Houston Rocketsa koje su svladali sa 121:116. Zanimljiv dvoboj otišao je na stranu Golden Statea koji je i dalje bez Draymonda Greena, ali imao je na raspolaganju raspoloženog Darija Šarića.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Warriorsi su ubacili 21 tricu, Stephen Curry i Klay Thompson tu su prednjačili s po njih pet, a osim prevage u šutu za tri poena, Warriorsi su imali i gotovo 15 slobodnih bacanja više. Sve se to u konačnici prelilo u pobjedu Golden Statea.

Šarić je odigrao odličnu utakmicu, s klupe je dobio 26 minuta i ubacio 18 poena (2/3 za dva, 3/7 za tri, 5/6 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

Najefikasniji kod Warriorsa bili su Curry s 32 poena čemu je dodao pet asistencija i Thompson s 20 poena. Chris Paul odlično je razigravao momčad, upisao je 15 poena, 12 asistencija i šest skokova.

Kod Houstona Alperen Sengun ubacio je 30 poena uz 13 skokova i pet asistencija, Jalen Smith ubacio je 17 poena uz deset skokova, a Fred VanVleet dodao je deset poena i 14 asistencija.

Los Angeles Clippersi imali su lakši posao protiv San Antonio Spursa. Visoko su slavili sa 124:99 u susretu koji je u potpunosti otišao na stranu gostiju.

Spursi trebaju više od Wembanyame, ali i moraju živjeti s njegovim odrastanjem i oscilacijama. Noćas nije briljirao, a Clippersi su znali to iskoristiti.

Predvodio ih je Paul George s 28 poena i šest asistencija, Kawhi Leonard je dodao 21 poen, James Harden 13 poena i deset asistencija. Ivica Zubac za 22 minute ubacio je osam poena (3/5 za dva, 2/2 slobodna) uz 11 skokova. Dodatni poticaj za još jači rad Zupca je i Daniel Theis koji mu je uzeo dio minutaže i odigrao jako dobru utakmicu s 19 poena i sedam skokova.

Kod Spursa Keldon Johnson ubacio je 22 poena uz deset skokova i pet asistencija, a Cedi Osman dodao je 17 poena i pet skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Houston Rockets 121:116
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 909:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!