Vodeni sportovi

U petak kreće završnica LEN Challenger kupa za vaterpolistice u Zagrebu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 21.11.2023.
U petak kreće završnica LEN Challenger kupa za vaterpolistice u Zagrebu

Dva hrvatska kluba, zagrebačka Mladost i splitski Jadran, igraju na LEN Challenger kupu čija se završnica igra od petka do nedjelje. Završni turnir igrat će se u Zagrebu...

Nakon što je odlučeno da će gradovi Zagreb i Dubrovnik biti domaćinima 36. Europskog prvenstva u vaterpolu od 4. do 16. siječnja 2024., glavni hrvatski grad je dobio čast ugostiti završni turnir LEN Challenger kupa za djevojke.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od petka do nedjelje, 24. do 26. ovog mjeseca, Zagreb je domaćinom završnog turnira šest najboljih sastava Challenger kupa za djevojke. Riječ je novom, ove sezone inauguriranom natjecanju European Aquaticsa, a u kojem je Hrvatska bila zastupljena s dva kluba. Ujedno, oba su kluba ušla u završnicu – Mladost iz Zagreba i Jadran iz Splita.

Za završni se turnir nadmetalo ukupno 14 sastava podijeljenih u tri skupine koje su svaka odigrale po jedan kvalifikacijski turnir. Igralo se u Novom Sadu (ondje su bila oba hrvatska kluba), te Burgasu (Bugarska) i Strakonicama (Češka).

U novosadskoj skupini su upravo vaterpolistice Jadrana i Mladosti osvojile prva dva mjesta ispred novosadske Vojvodine, britanskog City of Manchester i turskog kluba ODTU. Po okončanju kvalifikacija, oformljene su dvije skupine završnog turnira u Zagrebu.

U skupini A su – Jadran, Benfica iz Lisabona i beogradska Crvena zvezda, dok B skupinu čine – Mladost, portugalski Portuense i turski Izmir. Unutar skupine će se odigrati tri kola odnosno svaki sastav po dvije utakmice.

Na temelju poretka u skupini, zadnjeg natjecateljskog dana (nedjelja, 26. studenoga) igrat će se za plasman. Dakle, pobjednice u finalu; drugoplasirane u skupini za ukupno treće mjesto; te posljednje iz skupina za 5. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!