Vodeni sportovi

Splitski Jadran traži ključnu pobjedu za prolazak u drugi krug Lige prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 21.11.2023.
Splitski Jadran traži ključnu pobjedu za prolazak u drugi krug Lige prvaka
Foto: Milan Šabić/HINA

Peto kolo vaterpolske Lige prvaka donosi dvoboj između Jadrana i Split i njegovog imenjaka iz Herceg Novog. Dvoboj je to koji će vjerojatno odlučiti o drugom mjestu u skupini...

Pred vaterpolistima splitskog Jadrana je odlučujuća bitka za prolaz u drugi krug Lige prvaka. U goste im dolazi Jadran iz Herceg Novog, izravni konkurent za drugo mjesto, Splićani pobjedom praktički osiguravaju prolaz.

Igraj na Jadran Split - Jadran HN na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na vrhu skupine je mađarski Ferencvaros koji ima stopostotan učinak i nitko mu se nije uspio dovoljno približiti da ostane u igri do posljednje sekunde. Danas Mađari dočekuju posljednjeplasiranu Crvenu zvezdu, očekuje se njihova glatka pobjeda.

Jadran iz Splita drži drugu poziciju i u kombinaciji njegove pobjede i poraza Crvene zvezde u Budimpešti, bilo bi posve jasno tko ide dalje. Splićani bi se tako dovoljno odvojili na ljestvici i posljednje kolo ne bi imalo nikakvog značaja.

U slučaju poraza u regularnom dijelu kao najgora opcija, hrvatski predstavnik bi svejedno ostao u igri za prolaz. Jadran iz Herceg Novog ima tek dva boda i u tom slučaju došao bi na bod zaostatka.

Jadran bi još uvijek držao drugu poziciju, osim ako Zvezda ne bi senzacionalno slavila u Budimpešti, Jadran bi u posljednjem kolu trebao domaću pobjedu protiv Ferencvarosa, što je jako teška misija i zato je bitno ovdje doći do pobjede.

Splićani su svakako bolji i ukoliko budu u pravom izdanju, morali bi uspješno apsolvirati ovaj dvoboj i doći do tri vrlo važna, ključna boda.

Što su rekli

Jure Marelja, trener Jadrana iz Splita: "To je utakmica koju mi moramo pobijediti. Zbog formata natjecanja, naše reputacije. Teško je predvidjeti utakmicu, a posebno imajući u vidu i činjenicu da se momčad iz Herceg Novog teško dobiva. To su pokazali u praktički svim dosadašnjim susretima u Ligi prvaka. Zato očekujem opet izrazito neizvjesnu utakmicu, ali bez imalo straha i grča ulazimo u nju i uvjeren sam da ćemo pobijediti."

Mjesto, vrijeme

Split, 19:00

Prošli međusobni dvoboj

Posljednjih pet međusobnih dvoboja završeno je pobjedom Splićana, ali oba ovosezonska susreta okončana su golom razlike.

Prognoza

Jadran iz Splita je favorit i s pravom očekuje pobjedu, ali Novljani su se u oba susreta ove sezone pokazali kao tvrd orah. Ipak, vjerujemo Splićanima.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Ferencvaros20:6Crvena zvezda
Jadran Split16:14Jadran Herceg Novi
1Ferencvaros 695:57+3818
2Jadran Split 682:8209
3Crvena zvezda 666:90-246
4Jadran Herceg Novi 668:82-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!