Nogomet

Poznata većina parova play-offa, Velšani još čekaju protivnika

Branimir Korać, HINA • srijeda, 22.11.2023.
Poznata većina parova play-offa, Velšani još čekaju protivnika
Foto: EPA

Raspletom posljednjih utakmica kvalifikacija za nogometni EURO 2024., postalo je poznato i kojih će se 12 reprezentacija natjecati za preostala tri mjesta na završnom turniru koji će biti igran od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine u Njemačkoj.

Momčadi su raspoređene u tri skupine po četiri reprezentacije, prema njihovim plasmanima iz posljednjeg izdanja Lige nacija, ovisno o tome u kojoj su se jakosnoj skupini natjecali.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, kako su iz Lige A samo dvije reprezentacije propustile priliku kvalificirati se, a to su Poljska i Wales, njima je pridružena jedina reprezentacija iz Lige D, a to je Estonija. Poznato je da će u polufinalu Poljska ugostiti Estoniju, a Wales će biti domaćin jednoj od tri reprezentacije iz Lige B, koja će ždrijebom biti 'prebačena' u Ligu A.

Radi se o reprezentacijama Ukrajine, Islanda i Finske.

Preostale dvije reprezentacije će se natjecati na turniru Lige B i kao gosti će u polufinalu igrati protiv Izraela, odnosno Bosne i Hercegovine.

Polufinalni parovi turnira Lige C su poznati, a to su: Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan.

Ždrijeb će biti održan u četvrtak, od 12 sati, u sjedištu Udruge europskih nogometnih saveza (UEFA) u Nyonu, a na njemu će biti određeni i domaćini finalnih dvoboja.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu 21. ožujka 2024., a tri finala će biti odigrana 26. ožujka. Pobjednici finalnih dvoboja će biti tri posljednje reprezentacije koje će pridružiti domaćinu Njemačkoj i momčadima, njih 20, koje su se kroz kvalifikacije izborile za nastup na završnom turniru Europskog prvenstva.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!