Nogomet

Dalić: 'Rekao sam da tražim mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od Ante Budimira'

Petar Jenjić • utorak, 21.11.2023.
Dalić: 'Rekao sam da tražim mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od Ante Budimira'
Foto: Damir Senčar/HINA

Zlatko Dalić dao je svoj osvrt na pobjedu protiv Armenije, protekle kvalifikacije i ono što čeka reprezentaciju u budućnosti. Posebno je izdvojio nastupe Ante Budimira...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić vodi Hrvatsku na još jedno veliko natjecanje - Europsko prvenstvo. Za Novu TV dao je svoj komentar pobjede protiv Armenije.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Da, i ja čestitam igračima, navijačima hvala na podršci. Teška utakmica, kakve su bile i cijele kvalifikacije. Osvojili smo šest bodova, napadali smo, borili se, pokazali smo karakter, čvrstinu i odgovornost. Bilo je teško, ali nas tako uvijek ide. Nakon teških kvalifikacija novo veliko natjecanje. Svaki plasman mora biti uspjeh, sve više od toga je plus. Još jednom svima čestitam."

Nije bilo lako večeras.

"Bilo je teško i napeto, imali smo prednost 1:0, nije htio drugi gol pa se boriš, čekaš, strepiš, ali na kraju je bilo sve onako kako treba biti i hvala dragom Bogu što smo dobili šansu i idemo na Euro."

"Nismo pratili drugu utakmicu, da se time ne zamaramo i ne uđemo u nepotrebnu nervozu. Nitko ništa nije ni pitao jer znali smo da ovisimo samo o sebi. Tako smo se postavili i igrali."

Europsko prvenstvo je sljedeće ljeto.

"Nećemo o ciljevima za Euro, sada je pred nama sedam mjeseci mira, rada i selekcije. Listopad je bio jako nezgodan, dva poraza, ali dobro je došao meni, a onda i svima drugima da se resetiramo i izađemo iz komfor zone. Sada rad i pripreme za Euro, čekat će nas deseci tisuća naših navijača u Njemačkoj. Ide tamo hrvatska reprezentacija koja je opet pokazala vjeru, zajedništvo, domoljublje i sve što zastupa hrvatski narod. Veliko veselje svih u Hrvatskoj. Ima dosta stvari za popraviti, bilo je nezgodno, ali moramo napraviti kratku analizu i što i kako dalje. Sedam mjeseci je pred nama, pred igračima je da se nametnu, da se dokažu, da napravimo pravu selekciju. Ovo smo igrali u grču. Nisam zamišljao da ćemo se boriti do zadnje sekunde, ali ovako je nekako slađe."

Ante Budimir zabio je za pobjedu.

"Ante je odradio odlično dvije utakmice, u prvoj nije dao gol, sad ga je i nagradilo. Uvijek daje sve od sebe u svakom trenutku. Ja sam rekao nakon Svjetskog prvenstva da tražim mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od Ante Budimira. On je nastavio raditi, istrpio je sve, šutio je, nije galamio po novinama, iako je bio prozivan da kaže nešto negativno. Uspio je i to istrpjeti, pokazao je svoj karakter i danas ga je dragi Bog nagradio za sve to. Hvala mu za postignuti gol i on je dao sve za Hrvatsku."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!