Nogomet

Južna Amerika kao Divlji zapad: Policajci napali reprezentativce Venezuele

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 22.11.2023.
Južna Amerika kao Divlji zapad: Policajci napali reprezentativce Venezuele
Foto: EPA

Osim žestokih sukoba policije i navijača uoči dvoboja između Brazila i Argentine, stižu vijesti i o incidentu nakon dvoboja između Perua i Venezuele...

Nogometaši Venezuele optužuju peruanske policajce da su ih udarali u utorak nakon utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP 2026. protiv Perua (1:1) na nacionalnom stadionu u Limi.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dok smo išli pozdraviti svoje navijače na tribinama, policajci zaduženi za osiguranje su se naljutili i izvadili palice da nas udare", izjavio je branič Nahuel Ferraresi.

"Udarili su me dva puta i malo ozlijedili dva prsta, ali nije bilo ozbiljno", dodao je, rekavši da se spremao 'baciti' svoj dres venecuelanskim navijačima.

Snimke koje su obišle ??društvene mreže prikazuju igrače reprezentacije Venezuele kako se žestoko svađaju s peruanskim policajcima od kojih neki mašu palicama.

Nakon ovog remija Peru je zadnji u kvalifikacijama, dok je Venezuela četvrta.

Nešto ranije u utorak, na stadionu Maracana u Rio de Janeiru, početak utakmice između Brazila i Argentine, koju su Albiceleste dobili 1:0, morao je biti odgođen zbog sukoba na tribinama navijača obiju zemalja.

FOTO: EPA/Paolo Aguilar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!