Ostali sportovi

Zagrebačka Mladost i Ribola Kaštela upisale europske poraze bez osvojenog seta

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 22.11.2023.
Zagrebačka Mladost i Ribola Kaštela upisale europske poraze bez osvojenog seta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski predstavnici u Europi, zagrebačka Mladost i Ribola Kaštela, poražene su s po 3:0 u prvom susretima šesnaestine finala CEV kupa i Challenger kupa...

U prvom susretu 16-ine finala CEV Kupa odbojkaši zagrebačke Mladosti su Domu Odbojke Bojan Stranić izgubili od solunskog PAOK-a s 0:3 (28:30, 22:25, 19:25).

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Finiš prvog seta odredio je zapravo cijeli meč, jer da je Mladost taj set osvojila utakmica bi definitivno otišla u drugom smjeru.

Naime, Mladost je vodila sa 24:19, ali je nažalost izgubila set sa 28:30. Gosti su u nevjerojatnom finišu napravili seriju 6:0, a potom, preuzevši inicijativu, i taj prvi set. Grci su dobili i drugi set sa 25:22, a u trećem setu su Zagrepčani vodili samo dva puta, sa 3:2 i 6:5, ostalo je pripalo gostima koji su rutinirano meč priveli kraju sa 25:19.

"Čestitam momčadi na dobroj, kvalitetnoj partiji protiv iskusnog protivnika. Sada se okrećemo Varaždinu, superligaškoj utakmici. Ovo nam je velika škola, pogotovo našim mladim igračima koji nemaju puno iskustva igranja utakmica na ovakvom nivou. Oni trebaju ovo iskustvo prenijeti na domaće prvenstvo. Što se uzvrata tiče, ne idemo s bijelom zastavom, idemo se 'potući' kao i ovdje, pa što bude. Ne priznajemo nikome da je bolji dok utakmica ne završi," kazao je libero Hrvoje Pervan.

U redovima Mladosti najučinkovitiji je bio Gabrijel Cvanciger sa 16 poena, dok je Lukaš Smolej osvojio 12 poena. Na suprotnoj strani najbolji su bili Nizozemac Maarten van Garderen sa 19 osvojenih poena, te Belgijac Bram Van den Dries sa 17 poena. Uzvratni susret je idućeg tjedna u Solunu.

U srijedu su nastupili i odbojkaši Ribola Kaštela koji su u Budimpešti u prvom susretu 16-ine finala CEV Challenge kupa izgubili od mađarske ekipe Penzugyor SE Budapest sa 0:3 (21:25, 20:25, 22:25).

Penzugyor su do pobjede predvodili Zoltan Kovacs sa 13 i Daniel Kiss sa 11 osvojenih poena, dok su u gostujućim redovima Petar Jurić i Luka Simon Vlahović imali po osam poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!