Nogomet

Milošević: 'Svi znamo kvalitete Ukrajine, mogla se vrlo lako kvalificirati i kroz skupinu'

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 23.11.2023.
Milošević: 'Svi znamo kvalitete Ukrajine, mogla se vrlo lako kvalificirati i kroz skupinu'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević ocijenio je da Ukrajina predstavlja jednoga od najtežih protivnika u polufinalu doigravanju za plasman na EURO sljedeće godine, pri čemu je dobrom viješću nazvao to što bi u slučaju pobjede nad Ukrajinom momčad BiH bila domaćin i u finalu.

Današnje izvlačenje u Nyonu odlučilo je spojiti BiH i Ukrajinu, od kojih će pobjednik u finalu tražiti prolaz za EURO 2024. u Njemačkoj protiv boljeg iz susreta Islanda i Izraela.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"To će biti sigurno jako težak meč, jer svi znamo kvalitete Ukrajine. Mogla se vrlo lako kvalificirati i kroz skupinu", rekao je Milošević.

Iako je bila prisiljena domaće utakmice igrati na neutralnom terenu, Ukrajina je do zadnjeg kola kvalifikacija bila u igri za izravan plasman na završni turnir. U zadnjem dvoboju, odigranom u njemačkom gradu Leverkusenu, Ukrajina je odigrala 0:0 protiv Italije, što je aktualnim europskim prvacima donijelo plasman na EURO zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima.

Protiv Ukrajine će nogometne vrsta koju Milošević vodi igrati na svome terenu, a ždrijebom je odlučeno da će BiH biti domaćin i u slučaju se plasira u finale.

"Na jednu utakmicu je jako teško igrati, teško psihološki i fizički i tu nema nekih velikih favorita", rekao je Milošević.

Predsjednik Nogometnoga saveza BiH Vico Zeljković izrazio je optimizam rekavši kako reprezentacija ima četiri mjeseca da se pripremi za susrete doigravanja i plasman na EURO.

BiH je u skupini J za EURO sljedeće godine u Njemačkoj završila na petom mjestu ostvarivši najlošiji rezultat u svojoj povijesti, a u zadnja tri nastupa reprezentacija je doživjela tri poraza (Portugal, Luksemburg, Slovačka) uz gol-razliku 2:11. Bosansko-hercegovački nogometaši su bili svjesni da će imati još jednu priliku za plasman na EURO 2024. kroz doigravanje, što su osigurali kao pobjednici jedne od skupina u B razredu Lige nacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!