Vodeni sportovi

Vaterpolisti Primorja u osmini finala Eurokupa, Solaris svladao snažne Talijane

Mihaela Bradovski • petak, 24.11.2023.
Vaterpolisti Primorja u osmini finala Eurokupa, Solaris svladao snažne Talijane
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatski klubovi bili su vrlo uspješni u petom kolu Eurokupa. Primorje i Solaris upisali su pobjedu, a Riječani su ovim slavljem potvrdili nastup u osmini finala.

Primorje će igrati u osmini finala Eurokupa. Riječani su potvrdili mjesto u nokaut fazi pobjedom u gostima kod Hannovera sa 16:10.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odličan nastup Hinićeve momčadi, od početka je imala kontrolu nad igrom i rezultatom te je rutinski i prije posljednjeg kola potvrdila prolaz u osminu finala.

Četiri pogotka postigao je Kas Te Riele dok su po tri gola dodali Tin Brubnjak i Fabio Crippa. Kod Hannovera hrvatski reprezentativac Andrija Bašić postigao je četiri pogotka.

Solaris je s druge strane upisao veliku pobjedu protiv Telimara iz Palerma, snažne talijanske momčadi koja je pala u posljednjoj minuti dvoboja.

50 sekundi prije kraja susreta Jonathan Hooper izjednačio je na 11:11, ali odmah su se Šibenčani vratili u vodstvo pogotkom Antonija Petkovića. Nije Telimar iskoristio svoj posljednji napad i Marin Šparada sa zvukom sirene zaključio je dvoboj pogotkom za konačnih 13:11.

Roko Pelicarić postigao je četiri pogotka dok je kod Talijana Alex Giorgetti zabio isti broj golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!