Ostali sportovi

Zadar domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 24.11.2023.
Zadar domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici

U Zadru se ovog vikenda održava Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici, a očekuje se više od 300 gimnastičara i gimnastičarki...

Sve je spremno je sutrašnji početak Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici koje će se po prvi put održati u Zadru i nakon Splita 1996. i 2004. tek treći put na jugu Hrvatske. I to u prekrasnoj Dvorani Krešimira Ćosića u sklopu ŠC Višnjik u izvršnoj organizaciji Gimnastičkog kluba Salto Zadar.

"Pripreme smo započeli još prije dva mjeseca. Prvi put organiziramo ovako veliko natjecanje i ništa nismo htjeli prepustiti slučaju. Prije mjesec dana imali smo uspješnu generalnu probu budući smo na istom mjestu organizirali kolo Kupa Hrvatske za regiju Jug. No, organizacija PH je puno zahtjevnija. Dolazi nam 300 gimnastičarki i gimnastičara iz 33 hrvatska kluba, ali vjerujem da će svi oni iz Zadra otići zadovoljni. Mi smo spremni na dvodnevni izazov koji nas čeka", rekao je Josip Morožin, sportski direktor GK Salto Zadar.

Ovo jesensko PH podijelit će višebojske i ekipne medalje u apsolutnom programu muške i ženske sportske gimnastike, zatim višebojske u slobodnom i obaveznom programu, te pojedinačne medalje u univerzalnom i apsolutnom kadetskom programu muške gimnastike.

Natjecanje starta sutra (subota) od 9 sati ženskim apsolutnim programom i muškim univerzalnim, dok je od 11:45 na rasporedu svečano otvaranje natjecanja na kojemu će između ostalih prisustvovati i gradonačelnik Grada Zadra dr. Branko Dukić te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza dr. sc. Marijo Možnik.

Ulaz u ŠC Višnjik za sve ljubitelje gimnastike je slobodan.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!