Nogomet

Jeličić uoči Rudeša: 'Ključno kako ćemo mi reagirati i kako ćemo se postaviti'

Petar Jenjić • petak, 24.11.2023.
Jeličić uoči Rudeša: 'Ključno kako ćemo mi reagirati i kako ćemo se postaviti'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Trener Gorice Dinko Jeličić zadovoljan je s protekla dva tjedna treninga te je najavio utakmicu protiv Rudeša u SuperSport HNL-u. Vjeruje da će momčad dobro reagirati, a tada ni rezultat ne bi trebao izostati...

Gorica će u nedjelju igrati svoj susret u SuperSport HNL-u, a ugostit će momčad Rudeša od 17:10 sati. Susret su najavili trener Dinko Jeličić i igrač Tim Matavž.

Igraj na Dinamo - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jeličić je zadovoljan odrađenim u zadnja dva tjedna, kao i 5:1 pobjedom protiv Radomlja u prijateljskom susretu.

"Odradili smo još jedan ciklus planski, kao i do sada. Jako dobro odrađena dva tjedna i utakmica koja je ispunila svrhu. Dobili smo još jedan dodatan segment realizacije. Sve je u smjeru i fokusu na Rudeš, tu nas čeka famozni segment gdje je protivnik u situaciji u kakvoj jest i "upisuju se unaprijed bodovi" što je zamka i moramo biti spremni da nas čeka zahtjevna utakmica gdje moramo pokazati maksimalnu koncentraciju i ozbiljnost u odnosu na utakmicu protiv Slaven Belupa pogotovo s aspekta kvalitete igre i to nam mora biti škola i smjer kako ne smijemo reagirati protiv Rudeša. Kako su momci odradili zadnja dva tjedna, mislim da će to tako i biti"

Rudeš je ponovno promijenio trenera.

"Novi trener dolazi s novom energijom, iako je bio dio stožera i do sada, ali donijet će sigurno nove ideje, malo prodrmati igrače i napraviti promjene u sastavu i sustavu. Moramo biti spremni, ali mislim da je ključno kako ćemo mi reagirati i kako ćemo se postaviti. Ako bude na razini, kao što treba biti, sigurno je da ćemo na kraju biti zadovoljni."

U kadru neće biti Ndockyta zbog ozljede duže vrijeme.

"Od prvog dana govorim da nam je važna širina rostera i na tome radimo iz dana u dan. Ne moram naglašavati koliko znači ovoj ekipi i koliki je to hendikep. Svi smo malo tužni zbog toga, bio je u jako dobroj formi i pridonosio ekipi. Imamo dovoljno širok roster, opcije koje to kvalitetno mogu zatvoriti. Uvjeren sam da će oni koji ga trebaju zamijeniti, da će se dokazati i pokazati."

Utakmicom protiv Rudeša zaokružit će ciklus od preuzimanja ekipe.

"S aspekta rezultata vrlo pozitivno, osvajali smo bodove gdje je malo tko očekivao, ali i gubili bodove tamo gdje smo mislili da ćemo uzeti više. U nogometu je tako, nekad dobiješ negdje gdje ne očekuješ, ali negdje izgubiš. Kad podvučem crtu, zadovoljan sam. Momčad dobro radi, jako je dobra atmosfera i to je suštinski bitno u kontekstu rezultata i vjere u kojoj ne odustajemo sve do kraja. Napravili smo po meni i određene pomake u igri u odnosu na ono što je bila ideja. Još ima puno prostora za napredak, nemamo stabilnost igrati svih 90 minuta kako bismo htjeli, kakava je ideja i kako radimo. Tu su refule, ima rupica, a da ne govorim da treba držati taj nivo iz susreta u susret. Ako ću kritički dati ocjenu, rekao bih solidna četvortka."

Tim Matavž igra više u posljednje vrijeme.

"Zadnje vrijeme igram više i osjećam se bolje. Napravili smo dobre rezultate u zadnje vrijeme. Možda zadnja utakmica nije bila onakva kako smo htjeli, ali moramo ići naprijed i igrati protiv Rudeša bolje nego protiv Slavena. Trebamo započeti ovaj zadnji period od četiri utakmice pozitivno."

Protiv zadnje ekipe u ligi sigurno neće biti lako.

"Sigurno je da će biti teško, ali mi moramo gledati samo na sebe i da odigramo kako smo se dogovorili, da smo 100 posto u utakmici i onda vjerujem da će rezultat doći. To su zadnje četiri utakmice, moramo dati sve od sebe da bismo došli do onoga šo želimo i da bude što bolji rezultat", dodao je Matavž.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!