Zimski sportovi

Zrinka Ljutić do plasmana karijere u veleslalomu, Gut Behrami odnijela pobjedu

Branimir Korać, HINA • subota, 25.11.2023.
Zrinka Ljutić do plasmana karijere u veleslalomu, Gut Behrami odnijela pobjedu
Foto: EPA

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nastavila je napredak i u Killingtonu je upisala najbolji plasman u karijeri u veleslalomu...

Švicarka Lara Gut-Behrami pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup voženog u američkom Killingtonu, dok je 19-godišnja Hrvatica Zrinka Ljutić 13. mjestom ostvarila svoj najbolji plasman u ovoj disciplini u dosadašnjoj karijeri.

Gut-Behrami je do druge pobjede u veleslalomu ove sezone, bila je najbrža i u Soeldenu prije mjesec dana, stigla sa 62 stotinke prednosti ispred druge Novozelanđanke Alice Robinson, koja je bila vodeća nakon prve vožnje, odnosno 81 stotinkom ispred treće Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Ljutić, koja je sa startnim brojem 50, bila 22. u prvoj vožnji, u drugom je nastupu još jedno bila sjajna i značajno popravila plasman. Prije mjesec dana je Soeldenu bila 14., a sada je za još jednu poziciju popravila svoj najbolji veleslalomski rezultat.

Gut-Behrami je sa 200 bodova vodeća i u redoslijedu veleslalomašica, druga Talijanka Federica Brignone ima 120, a treća Robinson 109. Ljutić je 13. sa 38 bodova.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 250 bodova, druga je Gut-Behrami sa 200, a treća Šveđanka Sara Hector sa 195. Leona Popović je deveta sa 106 bodova, a Ljutić 11. sa 93.

U nedjelju je u Killingtonu na programu slalom.

FOTO: EPA/KIMMO BRANDT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!