Zimski sportovi

Ljutić: 'U prvoj vožnji sam imala jednu greškicu i zato sam se toliko mučila u drugoj'

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.11.2023.
Ljutić: 'U prvoj vožnji sam imala jednu greškicu i zato sam se toliko mučila u drugoj'
Foto: EPA

Desetim mjestom Zrinke Ljutić i tridesetim Leone Popović na trećem slalomu nove sezone Svjetskog kupa u Killingtonu, gdje je 90. pobjedu u karijeri ostvarila Amerikanka Mikaela Shiffrin, završen je prvi od dva vikenda na američko-kanadskoj turneji.

Zrinka Ljutić je nakon dva nastupa u Killingtonu zadovoljnija iz hrvatskog dueta, jer je u subotnjem veleslalomu 13. mjestom došla do najboljeg plasmana u karijeri u toj disciplini, a u slalomu je i treći put ove sezone bila među deset najboljih.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Solidan rezultat, deseto mjesto. Dobra prva vožnja, imala sam jednu greškicu, gdje sam se malo posklizla. Mislim da sam se zato u drugoj vožnji toliko mučila. Mislim da smo skije malo preoštre napravili, ali i to je još jedno novo iskustvo. Za sljedeću utrku ćemo to bolje napraviti", rekla je 19-godišnja Zagrepčanka nakon nedjeljnog slaloma, a osvrnula se i na svoj subotnji nastup.

"Jučer je bio odličan dan za mene. Ušla sam sad i u 30 najboljih u veleslalomu. Stvarno sam zadovoljna s obje vožnje i veselim se što mi je veleslalom krenuo u smjeru kao i slalom."

Leona Popović u subotu nije uspjela izboriti nastup u drugoj vožnji u veleslalomu, ali je u nedjeljnom prvom slalomu još jednom pokazala da pripada eliti u ovoj disciplini. Imala je peto vrijeme, za vodećom Mikaelom Shiffrin zaostajala je manje od pola sekunde (+0.49), što je uspjelo još samo Leni Duerr, Petri Vlhovoj i Wendy Holdener. Nažalost, nakon sjajnog prvog segmenta u drugoj vožnji, došlo je do pogreške koja je Leonu izbacila iz pravog ritma te je u Killingtonu osvojila samo jedan bod.

"Bila sam zadovoljna prvom vožnjom, stvarno sam se dosta dobro skijala i osjećala. Htjela sam, naravno, u drugoj vožnji napasti još više i, nažalost, dogodila se greška. To je to, greške se dešavaju i nadam se nešto naučiti iz ovog dana", zaključila je 26-godišnja Mrkopaljka.

U nedjelju je neuhvatljiva za sve bila Mikaela Shiffrin koja je u Killingtonu došla do rekordne, 90. pobjede u Svjetskom kupu, a šeste na toj stazi, ukupno 55. u slalomima za Kristalni globus.

"Ovo je prilično nevjerojatna padina, posebno kad je slalom u pitanju. Ovdje se sjajno osjećam. I osjećam da mi navijači ovdje doista pomažu. To govorim svake godine, ali doista su glasni i mogu ih čuti na svakom prolaznom vremenu. Čujem njihove povike koji su sve glasniji i ne znam zaostajem li ili sam u prednosti. No, kako god bilo, daju mi poticaj. Sjajno je skijati s takvom energijom", izjavila je najuspješnija skijašica današnjice koja je osvojila i treće mjesto u subotnjem veleslalomu pa je nedjeljnom pobjedom došla do 141. postolja u utrkama za Svjetski kup.

Rekorder u toj kategoriji je još uvijek Ingemar Stenmark sa 155 postolja, ali bi Shiffrin ovakvim tempom mogla od legendarnog Šveđanina preuzeti i taj rekord već u ovoj sezoni.

Karavana Svjetskog kupa, kad su skijašice u pitanju, iz Killingtona se seli u kanadski Tremblant, gdje su 2. i 3. prosinca na rasporedu dva veleslaloma.

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!