Košarka

Sesar: 'Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.11.2023.
Sesar: 'Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake'
Foto: Marin Sušić

Sljedeće ljeto hrvatska košarkaška reprezentacija borit će se za plasman na Olimpijske igre. Izbornik Josip Sesar prokomentirao je protivnike koji će je čekati na putu do Pariza...

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Josip Sesar izjavio je kako je skupina, u kojoj će Hrvatska početkom srpnja sljedeće godine igrati na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre, zahtjevna, a u favorite je ubrojio domaćina Grčku i Sloveniju.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatskoj će od 2. do 7. srpnja u Pireju suparnici domaćin Grčka, Slovenija, Novi Zeland, Dominikanska Republika i Egipat. U prvoj fazi natjecanja bit će u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, dok će Grčka, Egipat i Dominikanska Republika igrati u skupini B.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz tih skupina plasirat će se u polufinale, a pobjednici polufinala će se sastati u dvoboju koji će iznjedriti putnika na OI.

"Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake. Slovenija i Grčka sa svojim superstarovima su nam definitivno prvi konkurenti za osvajanje turnira", kazao je Sesar te dodao:

"Mi smo ovo ljeto odigrali na visokoj razini i imamo neke svoje adute. Već samim plasmanom na olimpijski kvalifikacijski turnir smo napravili velik posao, a sad nas čeka pripremni period za sljedeću stepenicu. Nadam se da će svi biti zdravi i na dispoziciji, da ćemo odigrati dobre prijateljske utakmice i da ćemo se pripremiti najbolje što možemo i otići spremni u Grčku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!