Košarka

Zadar nastavlja u NBA ritmu, slijedi Kup Krešimira Ćosića protiv Dubrovnika pa prvenstvo s Dubravom

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 28.11.2023.
Zadar nastavlja u NBA ritmu, slijedi Kup Krešimira Ćosića protiv Dubrovnika pa prvenstvo s Dubravom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Košarkaši Zadra nastavljaju u ludom ritmu odigravanja utakmica na tri kolosijeka. Nakon regionalne lige u petak, prvenstvene pobjede protiv Dinama u nedjelju, sutra igraju utakmicu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića s Dubrovnikom, preksutra 11. kolo Premijer lige protiv Dubrave, a u nedjelju su gosti Cedevite Olimpije.

Pet utakmica u devet dana, dobar ritam i za NBA momčadi. U takvim okolnostima dva su cilja: pobjeđivati i sačuvati se ozljeda. Eventualni poraz nekada se može i popraviti, ali ne i u kup utakmici.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kup je nezgodno natjecanje, igra se jedna utakmica i nikad se ne zna što se može dogoditi. Danas svi igraju dobro, Dubrovnik je odlična momčad, spremna odgovoriti fizički. Prije nekoliko dana smo dobro odigrali protiv njih, lagano dobili, ali to nas ne smije zavarati. Moramo dati svoj maksimum, biti još agresivniji u obrani i napadu kako bi ostvarili dobar rezultat", kaže uoči utakmice Adem Mekić.

Trener Danijel Jusup ističe kako je potrebno ne zavaravati se da će biti ponovno lagano kao u prvenstvu.

"Oni će ovog puta biti kompletni, nastupit će i njihov Amerikanac Levi na poziciji playmakera, a znamo da u košarci jedan igrač može promijeniti puno toga. Utakmicu koju smo odigrali u prvenstvu moramo što prije zaboraviti, dobili su za njih jednu jako bitnu utakmicu protiv Alkara i zasigurno u Zadar dolaze rasterećeni. Moramo biti koncentrirani, naročito u obrani i skoku, to je jedna utakmica i nema popravka", ističe Jusup.

Već sljedećeg dana u Zadar stiže novi protivnik, sličnog imena i uz slične opasnosti – Dubrava. Zagrebačka momčad sinoć je zadala dosta problema gradskom rivalu Ciboni i izgubila svega pet poena razlike.

"Sinoć smo vidjeli da mogu raditi probleme bez obzira što im ne igra playmaker Paponja. Nisu se predavali na minus 17, imaju način kako napraviti problem, imaju određene kvalitete pod košem i na vanjskim pozicijama. I njima će to biti druga utakmica u dva dana, ali neće nam biti lako, pozivam publiku da nas i ovog puta podrži", kaže Jusup.

Jedan od onih igrača koji bi trebao preuzeti odgovornost u ovakvim utakmicama je Patrik Jambrović.

"Dubrava je mlada momčad s dosta igrača koji su godinama zajedno. I ove i prošle godine pokazali su da znaju biti neugodni, moramo biti koncentrirani, pratiti upute koje će nam se davati na terenu, kako ih braniti i napadati, to je put do još jedne pobjede u domaćem prvenstvu", najavljuje Jambrović.

Obje utakmice igraju se u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 18 sati.

AUTOR: KK Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!