Nogomet

Sevilli nasušno trebaju bodovi, PSV ne želi komplicirati skupinu

Petar Jenjić • srijeda, 29.11.2023.
Sevilli nasušno trebaju bodovi, PSV ne želi komplicirati skupinu
Foto: EPA

Danas od 18:45 sati moći ćemo gledati susret petog kola Lige prvaka iz skupine B. Na Ramon Sanchez Pizjuanu će domaća Sevilla ugostiti momčad PSV-a uz nadu da održi živima šanse za plasman dalje...

Peto kolo Lige prvaka u punom je jeku, a današnji bogat program od 18:45 sati otvorit će Sevilla i PSV u skupini B. Dvije ekipe susreću se od 18:45 sati, a dvoboj sudi Davide Massa iz Italije.

Igraj na Sevilla - PSV na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove dvije ekipe se do ove kalendarske godine nikada ranije nisu susrele, a ovo će im biti četvrti međusobni dvoboj. Prošle sezone u šesnaestini finala Europske lige, Sevilla je kod kuće slavila s 3:0, a u uzvratu je PSV bio bolji 2:0. U susretu drugog kola Lige prvaka ove sezone, Sevilla je dva puta vodila u Eindhovenu, ali završilo je 2:2.

Trenutna situacija je jasna. Arsenal je vodeći s devet bodova, PSV i Lens imaju po pet, a Sevilla kao posljednja ima dva boda. Španjolska ekipa danas jednostavno mora doći do pobjede kako bi zadržala nade u prolazak skupine. Ili u njihovom slučaju, barem prolazak u šesnastinu finala Europske lige, "njihovom" natjecanju.

PSV je u prošlom kolu na domaćem terenu minimalno slavio protiv Lensa, nakon čega je kod kuće s 4:0 bio bolji od Zwollea. Nakon povratka s reprezentativne pauze, nizozemska ekipa slavila je u gostima kod Twentea s 3:0 i tako ostala na nevjerojatnom maksimalnom učinku u Eredivisie. Nakon 13 kola ima 39 bodova i gol razliku od 48:5.

Što se tiče Seville, ne možemo reći da je trenutna situacija bajna. Početkom studenoga svladali su niželigaša Quintanar de la Orden s 3:0 u Kupu kralja, nakon čega su uslijedila dva remija i dva poraza u svim natjecanjima. Po povratku s reprezentativne pauze, poražena je u gostima kod Real Sociedada s 2:1 i na prvenstvenoj ljestvici trenutno je na 15. mjestu s 12 bodova.

Sevilla za današnju utakmicu neće moći računati na Erika Lamelu, Susa i Alfonsa Pastora, Orjan Nyland ima problema s kvadricepsom, Boubkaray Soumare nije završio posljednji trening uoči utakmice, a Loic Bade izašao je iz igre u zadnjoj utakmici u 73. minuti zbog ozljede.

PSV je u zadnjem kolu možda ostali bez Andrea Ramalha, dok je pod upitnikom nastup Noe Langa. U kadru vjerojatno ne bi trebalo biti ni Armanda Obispa.

Što su rekli

Diego Alonso, trener Seville: Ako želite zadržati sve nade uoči zadnjeg kola, morate sutra jednostavno pobijediti. Moramo nastaviti vjerovati u sebe, radili smo jako naporno kako bismo postali čvršći zadnjih tjedana. Imam samopouzdanja u ono što igrači rade, a znam da će dati sve od sebe."

Peter Bosz, trener PSV-a: "Moramo se potruditi da uoči zadnjeg kola ne bude nejasnoća. Sevilla ima priliku promijeniti situaciju u grupi, od početka će igrati velikim intenzitetom, ali spremni smo na to."

Mjesto, vrijeme, suci

Sanchez Pizjuan, Sevilla, 18:45

Sudac: Davide Massa (Italija)

Nedostaju

Sevilla: Lamela, Suso, Bade, Pastor (ozljeda), Soumare pod upitnikom

PSV: Obispo, Mauro Junior (ozljeda), Lang i Ramalha pod upitnikom

Zadnji susret

>U susretu drugog kola skupine, vidjeli smo golijadu u Eindhovenu, a dvoboj je završio rezultatom 2:2.

Prognoza

Obje ekipe imaju istu gol razliku, a PSV je u boljoj poziciji za prolazak skupine. Sevilla zna igrati na rezultat, ali večeras ipak očekujemo neriješeno.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sevilla2:3PSV Eindhoven
Arsenal6:0Lens
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!