Nogomet

Mladi Dinamovci traže preokret protiv Basela u Ligi prvaka mladih

Petar Jenjić • srijeda, 29.11.2023.
Mladi Dinamovci traže preokret protiv Basela u Ligi prvaka mladih
Foto: Daniel Kasap/HINA

Juniori Dinama danas igraju uzvratnu utakmicu drugog kola Lige prvaka mladih protiv vršnjaka iz švicarskog Basela. Neće im biti lako, posebno jer treba nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta...

Danas će od 14 sati mladi nogometaši Dinama igrati uzvratni susret drugog kola Lige prvaka Mladih. Na glavnom terenu maksimirskog stadiona Modri će biti domaćini vršnjacima iz švicarskog Basela i pokušat će napraviti veliki preokret.

Igraj na Dinamo - Basel na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi međusobni dvoboj završio je pobjedom domaćina od 2:0, iako je Dinamo igrao jako dobro, imao puno udaraca i često dolazio do protivničkih vrata. Međutim, Švicarci su iskoristili ponuđeno i sada su na korak do prolaska u sljedeću fazu natjecanja gdje bi ih čekao drugoplasirani iz jedne od skupina ovog natjecanja.

Dinamo je prije četiri dana odigrao utakmicu u juniorskom prvenstvu Hrvatske na gostovanju kod Osijeka. Susret je završio rezultatom 1:1, a jedini pogodak za goste postigao je Zlatan Košćević. Modri su trenutno na 32 boda, jednim više od drugoplasiranog Hajduka koji ima i utakmicu više.

U prvom kolu ovog natjecanja, momčad Ivica Banovića u dvije je utakmice bila bolja od turskog Bašakšehira. Prvo je u Zagrebu slavila s 2:1, da bi u uzvratu bila bolja s 3:1. U uzvratu je briljirao Košćević s dva gola, dok je jedan dodao Tin Miljak. Kadar nije bez problema.

Zagrebačka momčad u susret će ući bez kapetana Vita Čaića koji je zaradio isključenje u prvoj utakmici, a neće biti u kadru ni ozlijeđenog Branka Pavića. Trener Banović napravit će određene promjene, ima nekoliko rezervnih kombinacija, a početnih 11 trebao bi ući Tomas Baković.

Prije dvomeča s Dinamom, Basel je za protivnika imao belgijski Gent kojeg je prvo u gostima svladao s 1:0, a zatim i kod kuće rezultatom 2:0. U prijevodu, švicarska ekipa čvrsta je u defenzivnom smislu te još nije primila nijedan pogodak u ovom natjecanju.

Dodajmo i to da im u kadru neće biti suspendirani Demir Xhemalija koji je igrao u sve tri europske utakmice svoje momčadi ove sezone.

Što su rekli

Ivica Banović, trener Dinama: "Ovdje dolaze s prednošću od 2:0, dakle, mi moramo slavili s 3:0 ili bilo kako s tri razlike. Nimalo lagano, ali imamo 90 minuta. Sve je još uvijek otvoreno, iako su nam šanse manje nego prije prve utakmice, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo prošli dalje."

Luka Vrbančić, igrač Dinama: "To je fantastična ekipa s puno dobrih individualaca, ali mogu reći da nismo imali sreće. Imali smo preko 20 udaraca, a oni su iskoristili naše dvije, tri pogreške i zabili dva gola. Smatram da sutra neće nedostajati motivacije jer ne može biti veća od glavnog terena, navijača i Lige prvaka."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Maksimir, Zagreb, 14:00

Sudac: Gustavo Correia (Portugal)

Nedostaju

Dinamo: Čaić (suspenzija), Pavić (ozljeda)

Basel Xhemalija (suspenzija)

Zadnji susret

Basel je na domaćem terenu slavio golovima Adriana Onyegbulea i Romea Beneyja u prve 33 minute.

Prognoza

Veliki je izazov pred Dinamovcima, ali nikad ne reci nikad. Prognoziramo pobjedu domaće momčadi, ali prolazak Švicaraca.

Uefina Liga mladih

2. kolo

Basel U-192:0Dinamo U-19
Dinamo U-190:0Basel U-19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!