Ostali sportovi

Zgusnut raspored pred Mladostašima: 'Tko preživi, pričat će'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 29.11.2023.
Zgusnut raspored pred Mladostašima: 'Tko preživi, pričat će'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti će igrati u četvrtak protiv PAOK-a uzvratnu utakmicu 1/16 finala CEV kupa. Nakon toga slijedi itekako zgusnut raspored...

Odbojkaši Mladosti u četvrtak, 30. studenoga, gostuju u Solunu na uzvratu šesnaestine finala CEV kupa kod PAOK-a. U prvoj utakmici prije tjedan dana mladostaši su izgubili 3:0 (28:26, 25:22, 25:19), no pri pogledu na osvojene poene po setovima, naročito u prvom, razvidno je da se radilo o izjednačenoj utakmici u kojoj su gosti imali tek nešto više sreće, i iskustva, naravno. Barem to tako izgleda prije uzvrata.

Igraj na CEV kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Mladosti, iskusni Ratko Peris, koji si je, otkako je prošle sezone došao u klub dao u zadatak razvoj mladih igrača, zna dobro koja je cijena svega toga.

"Dok sam ja tu bit će tako, naši mladi će igrači će dobivati priliku igrati, neću igrati samo sa 6-7 igrača, no i od njih očekujem nešto za uzvrat. Znam da im nedostaje iskustva, zato im i dajem toliko prilika, da steknu samopouzdanje, ali im želje i volje za igranjem nikada ne smije nedostajati. Zbog takve naše klupske politike možda i dolaze neki "čudniji" rezultati, evo u Varaždinu smo prošlo kolo pobijedili tek u pet setova, ali na to smo se svjesno odlučili."

Pred odlazak u Solun Peris pak nije unaprijed pripremio oproštajni govor od Europe, dapače:

"Nadam se ponovno lijepoj partiji, jer mislim da smo dobro igrali u većem dijelu i u Zagrebu. Oni jesu pobijedili, no nije da smo im mi baš nudili poene. Šteta prvog seta, to je bila prelomnica, ali nema veze, idemo odigrati svoju najbolju utakmicu u Solunu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti."

Grčki prvoligaš u međuvremenu se pojačao.

Doveli su odličnog primača-pucača, Francuza Axela Truhtcheva, s njim će biti još jači jer je u Zagrebu na toj poziciji igrao nominalno libero Kokkinakis koji nam je stvarao velikih problema, naročito u prvom setu. Što se stila igre tiče, mislim da se neće puno toga promijeniti, distribucija lopti bit će podjednaka. Uostalom, nije to problem, znamo mi kako oni igraju, važnije je kako ćemo mi odigrati. Kažem, ako budemo na visini zadatka, to može na kraju ispasti vrlo neizvjestan susret na njihovom uvijek "vrućem" terenu."

Ono što Perisa, od prije neki dan novoizabranog prvog trenera juniorske U-20 reprezentacije Hrvatske, više brine je nevjerojatno veliki broj utakmica u kratkom periodu.

"U dva tjedna sedam utakmica, s putovanjima, to je doista iscrpljujuće za svakoga, a pogotovo za mladu i još uvijek nedovoljno iskusnu momčad kao što je naša. Evo što nam slijedi u kratkom roku; nakon PAOK-a u četvrtak u Solunu, u subotu doma igramo Superligu sa Zadrom, potom idemo u Slovačku gdje od utorka do četvrtka igramo tri jaka susreta Srednjeeuropske MEVZA lige, a onda nas za vikend čeka put u Rijeku. Čisto "ludilo", tko preživi – pričat će", u svom je stilu na kraju rekao trener Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!