Nogomet

Real Madrid ide po potvrdu prvog mjesta u skupini

Petar Jenjić • srijeda, 29.11.2023.
Real Madrid ide po potvrdu prvog mjesta u skupini
Foto: EPA

Pred nama je utakmica petog kola Lige prvaka na Santiago Bernabeu. Real Madrid ide po potvrdu prvog mjesta protiv Napolija, a prvi međusobni dvoboj ove sezone ponudio je dosta uzbuđenja...

Jedna od utakmica dana u Ligi prvaka svakako je ona na Santiago Bernabeuu gdje će Real Madrid biti domaćin Napoliju. Dvoboj je na rasporedu od 21 sat, a sudit će ga Francois Letexier iz Francuske.

Igraj na Real Madrid - Napoli na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Real Madrid trenutno je vodeći u skupini C s 12 osvojenih bodova i gol razlikom 9:3. Napoli ih slijedi s pet bodova manje, treća je Braga s tri boda, a posljednji Union Berlin ima jedan. Današnji domaćin jednim osvojenim bodom može potvrditi prvo mjesto u skupini i sigurno će se potruditi da ništa ne prepušta slučaju u posljednjem kolu.

Po povratku s reprezentativne stanke Real je slavio na gostovanju kod Cadiza s 3:0. Remijem Girone protiv Athletic Bilbaa, sada su spomenute dvije ekipe izjednačene na vrhu ljestvice s 35 bodova, a četiri boda manje imaju Atletico Madrid i Barcelona.

Vrijedi izdvojiti i da će se Carlo Ancelotti, u slučaju slavlja, izjednačiti s Miguelom Munozom po broju pobjeda u europskim utakmicama kao trener Kraljevskog kluba - trenutno je na okruglih 40.

Real ima problema s brojnim ozljedama igrača. Na vratima bi ponovno trebao krenuti Andrij Lunin umjesto ozlijeđenih Thibauta Courtoisa i Kepe Arrizabalage. Do kraja godine neće biti Viniciusa Juniora, a problema imaju i Aurelien Tschouameni i Eduardo Camavinga, dok bi susret mogao propustiti i Luka Modrić zbog problema s mišićem.

Talijani u današnji susret ulaze nakon gostujuće pobjede protiv Atalante od 2:1 čime su došli do 24 boda kojima drže četvrto mjesto u Serie A. "Samo" remi s Union Berlinom (1:1) u prošlom kolu jako ih je udaljio od prve pozicije, no jasno je da se neće predavati bez borbe.

U kadru Napolija postoje problemi na lijevoj strani, a u kadru neće biti Mathiasa Oliveire i Marija Ruija, dok problema ima i Jesper Lindstrom.

Što su rekli

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: "Prva utakmica bila je vrlo izjednačena i bilo je trenutaka kada je jedna ekipa kontrolirala utakmicu, a zatim i trenutaka kada je druga. Ništa drugačije neće biti ni sutra, Napoli je posebno opasan iz kontre, posebno preko Osimhena i to je aspekt kojeg moramo biti svjesni kako bismo ga spriječili."

Walter Mazzari, trener Napolija: "Ne osjećam se posebno emotivno, trener sam dugi niz godina. Razmišljam o onome što moramo raditi, bez obzira na protivnika. Svjesni smo da igramo protiv top svjetske momčadi s vrhunskim trenerom. Dobro se slažem s Ancelottijem, često smo razgovarali u prošlosti."

Mjesto, vrijeme, suci

Santiago Bernabeu, Madrid, 21:00

Sudac: Francois Letexier (Francuska)

Nedostaju

Real Madrid: Courtois, Arrizabalaga, Militao, Camavinga, Tchouameni, Güler, Vinicius Jr. (ozljede), Modrić pod upitnikom

Napoli: Rui, Olivera, Lindstrom (ozljede)

Zadnji susret

Jako zanimljiva bila je utakmica drugog kola u kojoj je Real u Napulju stigao do pobjede od 3:2.

Prognoza

Real može potvrditi prvu poziciju, no ni poraz im ne bi previše pokvario planove. Očekujemo da će večeras obje ekipe postići po pogodak i da ćemo vidjeti ukupno barem tri.

FOTO: EPA/Kiko Huesca

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Braga1:1Union Berlin
Real Madrid4:2Napoli
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!