Nogomet

Galatasaray je već jednom svladao Manchester United, može li opet?

Petar Jenjić • srijeda, 29.11.2023.
Galatasaray je već jednom svladao Manchester United, može li opet?
Foto: EPA

Pred nama je utakmica petog kola Lige prvaka u skupini A. Galatasaray će ugostiti Manchester United u pokušaju dolaska do nove pobjede protiv engleske ekipe...

Večeras će od 18:45 sati snage u Istanbulu odmjeriti Galatasaray i Manchester United, u dvoboju petog kola Lige prvaka u skupini A. Dvoboj će suditi Jose Maria Sanchez iz Španjolske.

Igraj na Galatasaray - Manchester United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stanje na ljestvici kaže da je Bayern vodeći s 12 bodova, po četiri imaju Kopenhagen i Galatasaray, dok je Manchester United posljednji s tri boda. Druga i treća pozicija itekako su još uvijek otvorene, a tko će do nje doći saznat ćemo u preostala dva vrlo dramatična kola.

Galatasaray je na reprezentativnu stanku otišao nakon gostujućeg poraza od Hatayspora (2:1), a po povratku, prije četiri dana, na domaćem je terenu glatko slavio protiv Alanyaspora s 4:0. Trenutno dijeli prvo mjesto na ljestvici s Fenerbahčeom. Ima 34 boda i gol razliku 26:8, dok je prvi pratitelj Bešiktaš čak devet bodova daleko.

Jedinu pobjedu Turci su u Ligi prvaka upisali upravo kod Manchester Uniteda. Engleska ekipa dva puta bila je u vodstvu, ali gosti su se dva puta vraćali. Na koncu se Mauro Icardi iskupio za promašen penal i zabio za konačnih 3:2. Osim toga, bod su osvojili i kod kuće protiv Kopenhagena (2:2).

Upravo je danskog prvaka Manchester jedinog svladao ove sezone u Ligi prvaka, a to su mu ujedno i jedini bodovi. Uoči puta prema Istanbulu slavio je na gostovanju kod Evertona s 3:0 i sada ima 26 bodova iz 13 kola. To mu je trenutno dovoljno za šesto mjesto, dok mu pozicije koje vode u Ligu prvaka bježe četiri boda.

Kod Galatasaraya jedini je pod upitnikom Davinson Sanchez, dok je kod Uniteda sasvim drugačija priča. Casemiro, Lisandro Martinez, Amad Diallo, Mason Mount, Jonny Evans, Christian Eriksen i Tyrell Malacia neće moći igrati, dok su utakmicu za vikend propustili i Antony i Rasmus Hojlund, no oni su trenirali ovaj tjedan.

Što su rekli

Okan Buruk, trener Galatasaraya: "Kao klub, jako smo uzbuđeni, ovo je posebna utakmica za nas. Kako financijski, tako i emotivno. Ove su utakmice jako važne za turski nogomet, bit ćemo u sjajnoj poziciji, ako pobijedimo. Cilj nam je proći grupu, Manchester se promijenio i napredovao od prošlog susreta. Naša misija je pobijediti, ali i igrati dobro."

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "Morate ostati mirne glave, ne biti previše emotivni. Moramo kontrolirati utakmicu, ne dopuštati im previše. Znamo kako se nositi s time. Moramo igrati svoju igru, Manchester United ima sjajnu povijest i nju se ne može obrisati. Mi moramo stvarati našu budućnost."

Mjesto, vrijeme, suci

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Istanbul, 18:45

Sudac: Jose Maria Sanchez (Španjolska)

Nedostaju

Galatasaray: Sanchez pod upitnikom

Manchester United: Martinez, Malacia, Evans, Mount, Eriksen, Casemiro (ozljede), Rashford (suspenzija), Hojlund, Anthony pod upitnikom

Zadnji susret

Jako zanimljiv dvoboj na Old Traffordu odlučen je u završnici, a do pobjede je stigla turska momčad koja je, i uz promašen penal, slavila s 3:2.

Prognoza

Manchester United igra bolje u zadnje vrijeme. Gostovanje u Turskoj nije lagano nikome pa ćemo tako za danas prognozirati remi.

FOTO: EPA/TOLGA BOZOGLU

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Galatasaray3:3Manchester United
Bayern0:0København
1Bayern 612:6+616
2Kobenhavn 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!