Nogomet

Utakmica koja Dinamo održava na životu, protiv Astane se traži samo pobjeda

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.11.2023.
Utakmica koja Dinamo održava na životu, protiv Astane se traži samo pobjeda
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo u Kazahstanu traži pobjedu s kojom bi ostao u igri za prolazak u nokaut fazu Konferencijske lige. Bit će im ovo već četvrti susret protiv Astane ove sezone...

Nakon što je pošteno iskompromitirao poziciju u skupini Konferencijske lige, Dinamo je došao u situaciju da mora doći do pobjeda u posljednja dva kola ako želi ostati u natjecanju i na početku sljedeće godine.

Igraj na Astana - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon ždrijeba skupina nekako se podcjenjivački gledalo prema skupini, išlo se toliko daleko da se tvrdilo kako će Dinamo skupinu osvojiti sa stopostotnim učinkom, ali nitko od onih koji su u to vjerovali, nije uzimao u obzir aktualnu Dinamovu situaciju koja je sve samo ne dobra.

Astana nije protivnik s kojim bi Dinamo trebao imati problema, pokazao je to u tri ovosezonska susreta, ali ako smo nešto naučili s ovosezonskim Dinamom je to da ništa nije sigurno. Napadači ne zabijaju, obrana je nesigurna, a navikli smo i na veću kvalitetu u veznoj liniji. Razlozi i uzroci za sve su to jako dobro poznati i ne treba očekivati da će Dinamo preko noći krenuti s maestralnim nastupima.

Istina je da se oporavio i vratio Bruno Petković koji ima ogroman značaj za ovu momčad, ali trebat će i Petkoviću malo vremena da dohvati pravu formu.

Danas je za Dinamo potpuno nebitno kakvo je stanje u momčadi, u klubu ili oko njega, jednostavno mora pronaći način kako iskopati tri boda u ovom dvoboju. Sve manje od toga moglo bi ga ostaviti bez prolaza u nokaut fazu Konferencijske lige.

Svjesni su svega toga i u Dinamu, sve najave i govore u tom smjeru, ali bilo je dosta priče proteklih tjedana, vrijeme je da modri počnu govoriti na travnjaku i da pokažu kako znaju igrati nogomet.

Što su rekli

Stjepan Lončar, igrač Astane: "Idemo na pobjedu, kao što je Osijek imao prilike protiv Dinama, vjerujemo da ćemo ih imati i mi. Tri puta nas je Dinamo pobijedio ove sezone, ali ako sada mi upišemo pobjedu, sve će se to zaboraviti. Te poraze nitko više niti ne spominje, prezimljavanje u Europi bilo bi velika stvar za naš klub."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Imali smo rezultatsku krizu, čak smo i dobro igrali, ali realizacija nije bila dobra dok smo s druge strane primali jeftine golove. Od utakmice s Astanom bili smo bez našeg najboljeg igrača Brune Petkovića koji nam jako puno znači, čak niti sam nisam mislio da će nam baš toliko nedostajati. Nadam se da ćemo odigrati dobru i efikasnu utakmicu, pobjeda nam je imperativ. Protiv Osijeka smo slavili u pravo vrijeme, ta nam pobjeda puno znači i podiže samopouzdanje. Puno nam znači što ovdje i dalje imamo sve u svojim rukama."

Mjesto, vrijeme, sudac

Astana, Astana Arena, 16:30

Sudac: Beaton (Škotska)

Nedostaju

Astana: Amanović

Dinamo: Drmić, Theophile-Catherine, Ademi, Jurić, Stojković, Kačavenda

Prošli dvoboj

U prvom kolu Dinamo je na Maksimiru slavio s 5:1. Dva pogotka postigao je Petković, a po jedan Bulat, Marin i Halilović.

Prognoza

Kvaliteta je na strani Dinama i ako bude u pravom izdanju, uzet će tri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!