Rukomet

Utakmica tjedna u Ligi prvaka: Veszprem dočekuje osvete željnu Barcelonu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.11.2023.
Utakmica tjedna u Ligi prvaka: Veszprem dočekuje osvete željnu Barcelonu
Foto: EPA

Velika utakmica na rasporedu je danas u Veszpremu gdje gostuje Barcelona. Riječ je o momčadima koje većina gura među glavne kandidate za osvajanje titule ove sezone...

Lideri skupine B rukometne Lige prvaka sastaju se danas u Veszpremu. Domaći Telekom Veszprem ugostit će Barcelonu u dvoboju momčadi koje dijele vodeću poziciju s 14 osvojenih bodova iz osam utakmica.

Igraj na Veszprem - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veszprem je trenutno u nizu od 12 uzastopnih pobjeda, a u toj seriji bio je bolji i od Barcelone. U šestom kolu svladao ju je u gostima i to je jedini poraz Katalonaca ove sezone.

Samo jedan poraz ima i Veszprem, ali njemu se dogodio neočekivani kiks na gostovanju u Danskoj kod GOG-a gdje je dosta glatko poražen. Ovdje i jedni i drugi žele pobjedu jer bi ih ona dovela nadomak osvajanju prvog ili u najmanju ruku drugog mjesta u skupini čime se izbjegava osmina finala i odmah ide u četvrtfinale.

Pobjedom u prošlom kolu protiv Wisle Plock, Barcelona je postala prva momčad koja je dohvatila nastup u nokaut fazi Lige prvaka i to već u osmom kolu, pet kola prije završetka nokaut faze.

Barcelonu ne zanima samo prolazak skupine već želi i završiti na njenom vrhu. Ambicije i jednih i drugih su najviše te u sezonu ulaze s ciljem uzeti sve trofeje. To i ne čudi s obzirom da se riječ o momčadima koje su vrlo visoko i po samim budžetima.

Uoči ovog dvoboja i jedni i drugi upisali su uvjerljivu pobjedu u prvenstvu, ali to je i očekivano s obzirom da tamo nemaju pravu konkurenciju.

Što su rekli

Ludovic Fabregas, igrač Veszprema: "Siguran sam da nas čeka teška utakmica, uvijek je teško igrati protiv Barcelone, bilo to kod kuće ili u gostima. Naravno, pred našim navijačima želimo dobar nastup i pobjedu. Barcelona i ove sezone igra dobro, ima samo taj jedan poraz od nas i sigurno će se htjeti osvetiti."

Dika Mem, igrač Barcelone: "Na vrhu smo skupine zajedno s Veszpremom i vrlo je važno da tamo i ostanemo. Igrati u Veszpremu nije lako, ali već smo pobjeđivali na tom terenu i probat ćemo opet. Oni su nas nedavno pobijedili u Barceloni, probat ćemo mi njih u Veszpremu."

Mjesto, vrijeme, suci

Veszprem, Veszprem Arena, 18:45

Suci: Robert Schulze, Tobias Tönnies (Njemačka)

Prošli dvoboj

U šestom kolu Veszprem je odigrao sjajnu utakmicu u Barceloni i uzeo pobjedu 41:36. Gosti su imali nekolicinu vrlo raspoloženih igrača, a pivoti Veszprema bili su nezaustavljivi.

Prognoza

Dvorana u Veszpremu je jedna od onih iz koje se bodovi jako teško odnose. Kvaliteta ove dvije momčadi je poprilično slična, ali Veszprem je ipak bliži pobjedi.

FOTO: EPA/Tamas Vasvari

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!