Košarka

Pacersi i Pelicansi prvi polufinalisti In-Season Tournamenta, otpali Celticsi i Kingsi

Branimir Korać • utorak, 05.12.2023.
Pacersi i Pelicansi prvi polufinalisti In-Season Tournamenta, otpali Celticsi i Kingsi
Foto: EPA

Poznati su prvi sudionici polufinala In-Season Tournemanta. Indiana Pacersi i New Orleans Pelicansi izborili su prolaz među četiri najbolja...

Indiana Pacersi i New Orleans Pelicansi zasad odlično odrađuju posao u novom natjecanju unutar NBA sezone. Ove sezone premijerno se igra In-Season Tournament ili NBA Cup, a dobili smo prve polufinaliste.

Igraj na utakmice NBA Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pacersi su eliminirali Boston Celticse svladavši ih sa 122:112 i rezervirala je kartu za završni turnir u Las Vegasu gdje će u četvrtak igrati protiv boljeg iz meča između New York Knicksa i Milwaukee Bucksa.

Čovjek odluke bio je Tyrese Haliburton koji je kod 105:105 minutu i pol prije kraja ubacio tricu uz dodatno slobodno bacanje i Boston se više nije vratio u utakmicu.

Sjajni Haliburton još nije osjetio kako je to igrati eliminacijsku utakmicu i naći se u doigravanju, a ovdje je bio posebno inspiriran te je upisao i prvi triple-double u karijeri. Upisao je 26 poena, deset skokova i 13 asistencija, Buddy Hield dodao je 21 poen, a Myles Turner 17 poena i deset skokova.

Kod Celticsa ponovno nije bilo Kristapsa Porzingisa,. Jayson Tatum ubacio je 32 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a Jaylen Brown dodao je 30 poena i devet skokova.

Kingsi su kod kuće upisali poraz od New Orleans Pelicansa i čekaju boljeg iz dvoboja između Phoenix Sunsa i Los Angeles Lakersa.

Serije Pelicansa (28:5 i 9:0) bile su ključne, prvom su preuzeli vodstvo u prvom poluvremenu, a drugom su odlučili pobjednika.

Kod Pelicansa Brandon Ingram ubacio je 30 poena uz osam skokova, Herbert Jones dodao je 23 poena, pet skokova i pet asistencija, a Jonas Valančiunas 18 poena uz 11 skokova.

Kod poraženih De'Aaron Fox ubacio je 30 poena uz pet skokova, Domantas Sabonis 26 poena uz 13 skokova i deset asistencija, a Malik Monk 21 poen uz pet asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Boston Celtics 122:112
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 117:127

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!