Rukomet

Pobjeda protiv Crne Gore može hrvatske rukometašice pogurati u pravom smjeru

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2023.
Pobjeda protiv Crne Gore može hrvatske rukometašice pogurati u pravom smjeru
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na početku drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu igra protiv Crne Gore. Protivnik je dobro poznat...

Iako još uvijek nije sve izgubljena i Hrvatska ima šanse ta jedno od prva dva mjesta u drugom krugu natjecanja na Svjetskom prvenstvu, prva faza natjecanja nije bila uspješna. Upisani su pobjeda, poraz i remi te samo jedan bod prenosi u drugi krug.

Igraj na Hrvatska - Crna Gora na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za prolaz u četvrtfinale, Hrvatska mora svladati i Crnu Goru i Mađarsku i Kamerun, jedan posrtaj je praktički oproštaj od ambicija za prolaz u četvrtfinale.

Jedinu pobjedu u prvoj fazi natjecanja Hrvatska je upisala protiv Kine koja je odigrala jako lošu utakmicu i potvrdila da je najlošija reprezentacija u skupini. Remi je ujedno veliko razočaranje, na startu nije svladan Senegal, a poraz je upisan protiv domaćina Švedske uz vrlo lošu igru u napadu i dobru u obrani.

Tu dobru igru u obranio Hrvatska će morati prenijeti i u ovaj dvoboj protiv Crne Gore, ali morat će puno bolje u napadu. Problem je što dijelu igračica iz raznih razloga nedostaje minutaže u klubovima, a još veći problem je što su to u biti one nositeljice igre.

Dobra je stvar što Hrvatska jako dobro poznaje Crnu Goru, sastale su se između ostalog i nedavno na Croatia kupu gdje je Hrvatska odnijela pobjedu, igračice igraju zajedno u klubovima, često se susreću i tu neće biti nekih velikih iznenađenja.

Crna Gora ima vrlo kvalitetnu reprezentaciju što je pokazala u prvom krugu. Imala je sličnu skupinu kao Hrvatska, jaku europsku reprezentaciju, Afrikanke i autsajdera, samo što je bila uspješnija od Hrvatske. Svladala je Kamerun s 25:11, Paragvaj s 41:26 te Mađarsku s 24:18.

Što su rekli

Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske: "Planirali smo prenijeti dva boda, a sada nam nedostaje taj jedan iz susreta protiv Senegala. Sada moramo pobijediti sve ako želimo u četvrtfinale. Došlo je do promjena termina i to je jedna nelogičnost jer je Crna Gora tri dana bez utakmice, a mi dan i pol. Igraju sličnu obranu nama, ali igraju grubo. Izdominirale su Mađarice agresivnom, grubom obranom. Čeka nas zahtjevna utakmica, moramo napadački bolje reagirati i nadati se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat."

Bojana Popović, izbornica Crne Gore: "Svaki nam je meč generacije jer se ona sad stvara. Kada smo krenule, rekle smo da idemo korak po korak, da završavamo utakmicu po utakmicu. Hrvatska je na redu, dobro je što smo s njom odigrale trening utakmicu prije deset dana i imamo iskustvo igranja s njom, to nam puno znači. Hrvatska škola rukometa je sjajna, one su uvijek dobro tehnički obučene, tako da moramo ponovno odigrati obrambeno jako. To je šansa da imamo i stabilniji napad, jer uvijek obrana daje vjetar u leđa i sigurnost, tada imamo pravo na neki promašen šut ili tehničku grešku."

Mjesto, vrijeme

Göteborg, Scandinavium Arena, 15:30

Prošli dvoboj

Posljednji put Hrvatska i Crna Gora sastale su se prije desetak dana na Croatia kupu gdje je Hrvatska upisala tijesnu pobjedu 26:25.

Prognoza

Vrlo težak dvoboj, dvije pobjede u prvom krugu puno znače Crnoj Gori te je Hrvatska ovdje pod većim pritiskom. Pobjeda bi jako puno značila, a poraz, pa čak i remi, znače i oproštaj od šansi za prolaz.

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

SP 2023. žene, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Crna Gora25:26Hrvatska
Senegal20:30Mađarska
Švedska37:13Kamerun
1Švedska (+4)3143:95+4810
2Mađarska (+2)3132:112+206
3Crna Gora (+4)3128:108+206
4Hrvatska (+1)3111:107+45
5Senegal (+1)3103:127-243
6Kamerun 379:147-680

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!