Rukomet

[VIDEO] Obrvan: 'Obrana je bila dobra, u odnosu na utakmicu sa Švedskom napad je bio puno maštovitiji'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.12.2023.
[VIDEO] Obrvan: 'Obrana je bila dobra, u odnosu na utakmicu sa Švedskom napad je bio puno maštovitiji'
Foto: EPA

Ivica Obrvan mogao je biti zadovoljan izdanjem Hrvatske protiv Crne Gore. Hrvatska je slavila 26:25 i tako je ostala u utrci za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva...

Hrvatska je unatoč velikom pritisku uspjela upisati pobjedu protiv Crne Gore. Slavila je u vrlo važnom dvoboju 26:25 te napravila prvi od tri važna koraka u drugom krugu.

Igraj na utakmice SP-a u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kada pobijediš sve je super, kada izgubiš, a boriš se, nije uvijek dobro. Čestitam curama, unatoč svim problemima koje imamo od početka, odigrale su dobru utakmicu koja nas je ostavila živom na turniru, stvarno su bile dobre. Malo smo na kraju u nedostatku snage zakomplicirali situaciju, ali srčanost, borbenost, ideja i realizacija na terenu su nas nagradili. Ostvarili smo jako lijepu pobjedu koju na žalost ne smijemo previše proslavljati jer nas čekaju još dvije jako važne utakmice ako se želimo probati dokopati četvrtfinala", poručio je Ivica Obrvan.

Posebnu pohvalu s razlogom je zaradila Valentina Blažević.

"Obrana je bila dobra, u odnosu na utakmicu sa Švedskom napad je bio puno maštovitiji. Bilo je trenutaka kada nam nije sve polazilo za rukom, ali Valentina Blažević povezala je redove u napadu premda nije spremna jer nekoliko mjeseci nije trenirala ni igrala i ovo su joj prvi kontakti s loptom. Kapa joj do poda što se tiče njenog angažmana. Imali su dvije solucije s dva playmakera Grbić i Pletikosić, ali na to smo se pripremili. U drugom dijelu su nam tu stvarali probleme, međutim morate negdje popustiti. No dosta dobro smo ih pročitali i cure reagirale, mislim da smo potpuno dominirali i na kraju zasluženo pobijedili."

U završnici je malo bilo nervoze i umora, ali Hrvatska je ipak uspjela izvući pobjedu.

"Kada imate pet razlike, a onda na kraju dođe njihov dugačak napad koji bi zbog kretanja rezultata bio ravan porazu te znaš da ti za posljednji napad možda ne ostaje previše sekundi, velika je stvar odigrati tako koncentriranu obranu i napraviti 4-5 prekršaja te ih natjerati na iznuđeni šut. To je stvarno karakter."

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

SP 2023. žene, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Crna Gora25:26Hrvatska
Senegal20:30Mađarska
Švedska37:13Kamerun
1Švedska (+4)3143:95+4810
2Mađarska (+2)3132:112+206
3Crna Gora (+4)3128:108+206
4Hrvatska (+1)3111:107+45
5Senegal (+1)3103:127-243
6Kamerun 379:147-680

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!