Zimski sportovi

Tarjei Boe slavio u sprintu, nastupila i dvojica hrvatskih biatlonaca

HINA, Petar Jenjić • petak, 08.12.2023.
Tarjei Boe slavio u sprintu, nastupila i dvojica hrvatskih biatlonaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Završeno je natjecanje u sprintu na deset kilometara u austrijskom Hochfilzenu. Pobijedio je norveški biatlonac Tarjei Boe, dok su nastupila i dva hrvatska predstavnika, Krešimir Crnković i Matija Legović...

Norveški 35-godišnji biatlonac Tarjei Boe pobjednik je sprinta (10 km) za Svjetski kup koji je u petak održan u austrijskom Hochfilzenu, a hrvatski reprezentativci Krešimir Crnković i Matija Legović nisu uspjeli izboriti mjesto među 60 najboljih koji će u subotu nastupiti u dohvatnoj utrci.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tarjei Boe je došao do svoje 13. pojedinačne pobjede u Svjetskom kupu, a sedme u sprintu te prve od ožujka 2021. Dokazao je da se u Hochfilzenu doista odlično osjeća, jer mu je ovo četvrta pobjeda na ovoj stazi, na kojoj je bio dvaput najbolji u utrkama za Svjetski kup u prosincu 2010. te jednom u prosincu 2011. godine.

Za dvostruko norveško slavlje pobrinuo se Sturla Holm Laegreid koji je za sunarodnjakom zaostao za 4.9 sekundi, a obojica su pogodili svih deset meta. Treći je s jednim promašajem bio Šveđanin Sebastian Samuelsson s 10.0 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Prošlosezonski uvjerljivi osvajač Velikog kristalnog globusa i pobjednik svih sedam sprinterskih utrka za Svjetski kup, 30-godišnji Johannes Thingnes Boe, na drugom je gađanju (stojeći položaj) imao čak tri promašaja, što mu je odnijelo mogućnost borbe za pobjedu pa je utrku završio na 11. mjestu s 47.1 sekundi zaostatka za svojim starijim bratom.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Crnković je imao nesreću jer mu je tijekom drugog gađanja zakazala puška te je izgubio previše vremena pri otklanjanju kvara. Na tom je gađanju ipak pogodio svih pet meta i ukupno imao samo jedan promašaj, ali je na cilj stigao sa zaostatkom od gotovo četiri minute (3:56.7) za pobjednikom, što mu je donijelo 82. mjesto u konkurenciji 97 natjecatelja.

Nažalost, Matija Legović nije imao svoj dan pa je već na prvom gađanju imao tri promašaja te još dva na drugom te je sa zaostatkom od 5:02.3 minute završio na predzadnjem, 96. mjestu.

Nakon četiri natjecanja vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa je Šveđanin Sebastian Samuelsson s 236 bodova, dok je Tarjei Boe na drugom mjestu s 230 bodova. U sprintu je Boe vodeći sa 165 bodova, a Samuelsson je drugi sa 110 bodova.

Biatlonci će u subotu (12.15 sati) bodove skupljati u dohvatnoj utrci (12,5 km) u koju će 60 najboljih iz sprinta startati sa zaostacima ostvarenim u petak. U petak (14.30 sati) će se za bodove u sprintu boriti i biatlonke, a među njih 98 na startnoj listi je i hrvatska reprezentativka Anika Kožica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!