Rukomet

Ivica Obrvan uoči Kameruna: 'Želja mi je da rasporedimo snage i sigurno slavimo'

Mario Borko • petak, 08.12.2023.
Ivica Obrvan uoči Kameruna: 'Želja mi je da rasporedimo snage i sigurno slavimo'
Foto: EPA

Nakon velike pobjede u napetoj završnici protiv Crne Gore, hrvatske se rukometašice već okreću utakmici protiv Kameruna…

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene Hrvatska je sinoć slavila protiv Crne Gore s 26:25 i tako ostala u igri za prolazak u idući krug natjecanja. Iduća reprezentacija koja stoji na tom putu je Kamerun, a izbornik Ivica Obrvan i kapetanica Katarina Ježić najavili su što očekuju od sutrašnje utakmice.

Igraj na utakmice SP-a rukometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Još jedna afrička ekipa s bitnom razlikom u odnosu na Senegal koji je fizički teži, tranzicijski i po načinu igre Kamerun je potpuno drugačiji, više trče prema naprijed, naravno iz toga dosta griješe, ali to iziskuje veliku potrošnju energije jer morate pratiti tu trku i sprječavati njihove stalne napade. Meni je želja, uz poštovanje ekipe Kameruna i bez podcjenjivanja, ako bude moguće da rasporedimo snage i zabilježimo sigurnu pobjedu, da odmorimo koliko god je moguće neke od ključnih igračica, prije svega Valentinu Blažević i Ćamilu Mičijević koje su se do sad dosta potrošile, ali i zbog njihove specifične konstitucije i ozljeda koje vuku" rekao je Obrvan.

Kamerunke su do sad na prvenstvu ubilježile tri uvjerljiva poraza, a u preliminarnoj rundi pobijedile su jedino Paragvaj s tri razlike.

"Afrička ekipa, fizički su jake, znaju igrati rukomet i puno šutiraju s vanjskih pozicija, ali vjerujem da ih možemo taktički nadigrati, mi također kvalitetno trčimo, uz to imamo širu klupu i vjerujem da je to recept za pobjedu", najavila je dvoboj kapetanica Katarina Ježić i dodala da se pobjeda uz rotaciju svih igračica može pokazati vrlo važnom u nastavku turnira.

Hrvatska za prolaz dalje ne ovisi sama o sebi zbog neočekivano izgubljenog boda protiv Senegala što je dodatan razlog za oprez pred sutrašnju utakmicu.

"Muči sve gubitak boda protiv Senegala, sad imamo tri, a morali bismo imati četiri, ali bez obzira na to i da smo prenijeli bod više iz prve faze, morali bismo pobijediti Crnu Goru i Mađarsku kako bi prošli u četvrtfinale i zato ne razmišljamo o kalkulacijama nego smo okrenuti sutrašnjoj utakmici. Kad se u ponedjeljak podvuče linija, vidjet ćemo je li to bilo ključno ili nije" zaključio je izbornik.

Utakmica protiv Kameruna na rasporedu je sutra od 18 sati.

FOTO: EPA/ADAM IHSE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!