Nogomet

HUNS prijavio ZNS: 'Pozvan je nelegitimni predstavnik igrača u Skupštinu ZNS-a'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 08.12.2023.
HUNS prijavio ZNS: 'Pozvan je nelegitimni predstavnik igrača u Skupštinu ZNS-a'

Nogometni sindikat prijavio je sportskoj inspoekciji Zagrebački nogometni savez zbog sudjelovanja nelegitimnog predstavnika igrača. Priopćenje prenosimo u potpunosti...

Nakon što smo ukazali na prošlogodišnji propust na Skupštini ZNS-a, nažalost i ove godine se ponovilo isto, pozvan je nelegitimni predstavnik igrača u Skupštini ZNS-a te se slijedom navedenog događaja obraćamo javnosti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" broji više od 1400 članova/ica, trenutno školujemo 15 nogometaša i do sad je putem HUNS-a školovano više od 60 nogometaša, u deset godina 200 nezaposlenih nogometaša sudjelovalo je na HUNS-ovom Kampu za igrače bez ugovora i pronašlo svoj angažman. Punopravni smo član FIFPRO-a (Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša), sudjelujemo u radnim skupinama Fife, Uefe, Komisije EU i iza nas su brojni uspješni projekti.

Prema Statutu ZNS-a u čl. 34. st. 2. propisano je da Skupštinu ZNS-a, između ostalih, čini i jedan predstavnik udruženja sportaša-igrača.

Na Skupštini održanoj 5. prosinca kao predstavnik udruženja sportaša-igrača u ZNS-u sudjelovala je osoba koja nikad nije izabrana od strane HUNS-a, jedinog udruženja nogometaša (koji je registriran u Gradskom uredu za opću upravu u Gradu Zagrebu).

Cilj HUNS-a nije sjedenje u Skupštini bilo koje organizacije, naš cilj i zadatak je da se čuje glas stvarnih predstavnika igrača. Međutim, ukoliko to nije cilj i ZNS-a, neka onda odredbe Statuta prilagode svojim željama i izaberu "svog pajdu" umjesto predstavnika udruženja nogometaša, tj. neka stvari nazovu pravim imenom.

Slijedom navedenog, prisiljeni smo podnijeti prijavu nadležnoj sportskoj inspekciji s obzirom na nezakonit saziv predmetne Skupštine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!