Ostali sportovi

HOO dao pozitivno mišljenje za prijam mladog Dinamovog Brazilca Belinha u hrvatsko državljanstvo

Branimir Korać, HINA • subota, 09.12.2023.
HOO dao pozitivno mišljenje za prijam mladog Dinamovog Brazilca Belinha u hrvatsko državljanstvo
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je 58. sjednici održanoj u petak prihvatilo proračunski plan za olimpijsku 2024., uvećan za 25.1 posto u odnosu na 2023. godinu...

Što se tiče Financijskog plana HOO-a za 2024. godinu, u kojoj nacionalnoj olimpijskoj udruzi predstoji preseljenje u nove prostore s kreditnim zaduženjem, a uz to je i olimpijska godina, ukupno planirani prihodi iznose 51.314.478 eura, što je za 25,10 posto više nego u odnosu na godinu na izmaku. Rashodovna strana je 50.864.613 eura ili 24 posto više nego 2023. godine.

Sukladno zahtjevima pojedinih nacionalnih sportskih saveza za promjenom statusa (privremenog) članstva u Hrvatskom olimpijskom odboru, Vijeće je odlučilo u pridruženo članstvo primiti Hrvatski lacrosse savez, Hrvatski savez američkog nogometa i Hrvatski teqball savez, s tim da spomenutu odluku Vijeća treba potvrditi i Skupština HOO-a na skorašnjem zasjedanju.

Prihvaćeno je i nekoliko prijedloga pravilnika, o nadzoru nad stručnim radom i stručnim poslovima nacionalnih sportskih saveza te prijedlozi akata u primjeni Pravilnika o kategorizaciji sportaša, kao i prijedlozi izmjena i dopuna pravila razvojnih programa HOO-a.

Jednoglasno je prihvaćen i Etički kodeks HOO-a, a pred članovima Vijeća bilo je i nekoliko revizorskih izvješća te informacija o dobitnicima Nagrade Matija Ljubek za 2023. godinu, kojima će zaslužena priznanja biti dodijeljena na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta.

Na prijedlog Hrvatskog nogometnog saveza, Vijeće HOO-a je dalo pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo nogometaša Rafaela Gomeza Cirina, rođenog 2009. godine. Dinamov Brazilac, poznat i kao Belinho, konkurira za hrvatsku juniorsku reprezentaciju.

Članovi Vijeća dobili su informaciju i o projektu 60 minuta kreni platforme s novim pristupom uključivanje djece u sustav sporta. Uživo ju je prezentirala nekadašnja atletska kladivašica Ivana Brkljačić, a online načinom asistirala joj je partnerica u projektu, ujedno i dopredsjednica HOO-a Blanka Vlašić.

Odlukom Vijeća, HOO će i u 2024. godini biti pokrovitelj Erste Plave lige, iznimno korisnog atletskog natjecanja koje okuplja i do 40.000 osnovnoškolaca diljem Hrvatske.

Sjednica Skupštine HOO-a održat će se 20. prosinca u 14 sati, a prethodit će svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta istog dana od 20 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!